Tisdag

Igår fick Ulmus vila eftersom han gått nästan två pass hela förra veckan. Mannes ben ser ganska bra ut nu faktiskt så det känns bra inför vet-checken imorn. Nu ska jag strax visa en box för potentiella hyresgäster och sen kommer Sara :)




Update

Manne har fortsatt varit lite utfylld under knät på ena frambenet så jag har bokat en tid på Mälarkliniken onsdag nästa vecka för uppföljning, allmän vet-check och tänder eftersom det var på tiden ;) Han har ju gått ganska ordentligt nu under våren så det känns bra att kolla igenom honom inför hösten samt att dubbelkolla frambenet. Han ska vila i 2,5v till om de inte säger på kliniken att han behöver vila längre ;) Måste han vila längre så får vi nog stryka planerna på 4års-championat men det känns ändå okey om det skulle bli så. Han har varit så otroligt duktig hela våren och tanken är ju inte att han ska räcka ett halvår till, utan att jag vill ju ha en häst som är frisk 10år frammåt.

Ulmus är numera igångsatt för han har varit ridlägerponny hela veckan ;P Ulmus har skött sig bra med ponnybarnen och verkar trivas med att vara igång. Jag ska börja trimma lite mer ordentligt då får vi se hur hösten utvecklar sig :)




Life is a roller coaster

Upp som en sol efter 1m-debuten i tisdags och ner som en pannkaka efter tävlingen igår.. Manne blev lite otålig i transporten när vi kommit fram till Veda och bestämde sig för att sätta frambenen på fel sida av bommen i transporten. Till slut fick vi loss honom och han verkade inte ha några större skador eller vara halt. Så jag fick ett godkännande av överdomaren att starta (trotts några småsår) och började rida fram. Traven kändes dom vanligt men galoppen kändes inte som den brukar och då hoppade jag av och strök mig från klassen. Idag var veterinären här och kollade på honom som inte tror att det är något allvarligt med senor och så utan bara en lymfangit-känning (alltså inte full lymfangit). Så han ska stå med dpritbandage några dagar och sen är förhoppningsvis lilla svullnaden borta. Duktig häst jag har ändå som klev på släpet direkt när vi skulle hem från tävlingen <3 nya tag för att sätta kvalet blir i augusti!