CONSTANTINE P f. 2007

e. Don Dorn (ee. Don Schufro)     u. Trendy P     ue. Hierarch

 

Constantine P är ett fuxsto som jag träffade under hösten 2011 när jag jobbade hos Mattias Jansson Dressyrstall. Hon var Mattias egna uppföding efter hingsten Don Dorn som också stod hos Mattias när jag jobbade där. Mattias har tävlat Grand Prix på Dorn och han var där på igångsättning efter en behandling. Constantine var alltså 4 åt när jag träffade henne ;)

 

Constantine hade varit skadad och var på igångsättning erfter en skada under tiden jag jobbade där och hon skulle skrittas av någon av hästskötarna 20min per dag. Ingen verkade vilja sitta på hästen så jag erbjöd mig, jag menar; det handlade om skritt i 20 minuter på grahman. Det kan väl inte vara några problem? Men tydligen ansågs jag inte tillräckligt duktig. Men efter 2 veckor hade väl de andra 3 hästskötarna tröttnat påhästen och då fick jag prova. Hon hade lite överskottsenergi eftersom hon inte gick i hagen så mycket så hon kunde bralla till lite rätt som det var. I Skåne bor det en himlans massa fasaner som gillar att flyga upp lite här och var ur buskar och skrämma hästar ;) I början skrittades hon bara i ridhuset – vilket är väääldigt långtråkigt, så jag frågade den självutnämnda chef-hästskötaren om jag kunde skritta ute och hon sa nej. Då frågade jag istället Mattias och han sa något i stil med på egen risk :P Men jag skrittade ut på henne och det gick bra. Hon brallade till lite ibland för fasarner men jag kan tycka att det är ganska skönt med lite spänning under 20, annars ganska långtråkiga, minuter.

 

De andra hästskötarna var ju rädda för hästen eftersom alla dom hade ramlat av henne (fick jag reda på senare) så jag fick skritta henne varje dag under mina resterande 4 veckor hos Mattias. Sista 10 dagarna skulle hon även trava ca 8 långsidor i ridhuset vilket hon inte var blyg med att visa hur kul hon tyckte det var ;P Det är i sånna lägen man kan tacka avbockardrottningen till b-ponny man hade som barn ;)

 

Idag är hon fullt igång och tävlas av Mattias. 2013 startade hon MsvB på ca 68% :)

 

Lite bilder på Constantine när en av de andra hästskötarna rider och när Mattias tävlar henne 
 
 

 




DREAMBOY M f. 2001

e. Dream of Diamond     u. Donny M     ue. Donnerhall

 

DB, som han kallades, är en av Martins hästar. Det är Martin som äger den och han köpte DB från Lövsta där han blivit tagen lite för snabbt uppåt i svårighetsgrad. Han behövde lite mer tid på sig och den chansen ville Martin ge honom.

 

DB är en otroligt söt häst som är oerhört arbetsvillig. Tyvärr har han haft lite otur och varit konvalescent under större delen av tiden på Lejondal. Jag fick sätta igång honom i våras och DB är verkligen en drömpojke ;) Står blixtstilla på stallgången och älskar att bli ompysslad.

 

Dreamboy är verkligen min typ av häst både exteriört och ridmässigt. Han är lagom pigg och vill alltid göra sitt bästa. DB har 3st väldigt bra gångarter och Martin hade tänkt att han skulle bli en bra St Georg-häst och säljas som läromästare till någon youngrider i framtiden, bara han nu fortsätter hålla sig fräsch ;) Han har startat upp till MsvB med Martin på 75% ;) Såg nu att han placerade sig i en MsvB nu i höstas så förhoppningsvis är han back in business nu ;D

 

 
 
 
 
 
 



seeegt

Känner mig så himla seg idag.. Vet inte om jag håller på att bli sjuk igen eller om jag bara har sovit för dåligt. Jag ska ut och ta in hästarna nu. Ulmus har tappat en sko så får se om det blir någon ridning.. Jobbar på Solna till ca 13 imorn och ska köra ut torven efter det. Tagga.. >.<



Uteritt

Skrittade ut en ganska lång sväng på Ulmus imorse. Det blev lite klättring och lite pulsa i snön :) Richard knallade med och tog kort på oss ^^
 
Jag och Ulmus idag, ca -8 grader ute men kändes kallare x)
 



Dressyrlektion för Björn Waimon

Hann inte skriva igår om lektionen så det kommer nu istället ;)

Red för BW på min lunchrast. Mamma och Lollo hade borstat av och kört Ulmus till Solna. De var där strax efter 13 så då slängde vi på han grejjerna och gick in i ridhuset. Hade ca 15(?) minuter på mig att rida fram och hade kanske egentligen velat ha 5-10 minuter till för att slippa stressa men det gick bra ändå :)

 

Skrittade ett par varv och Ulmus sneglade på lövkorgen som står i varjehörn :P Började sedan ta tygeln och skritta lite på volten innan jag började trava och göra ett par trav-skritt-övergångar. Tog en galoppfattning i varje varv också innan Björn kom ner.

 

Vid 13:30 kom Björn in i manegen och då började vår första dressyrlektion från i maj/juni förra året :P Jag tror jag var lite nervös..? Men jaja, vi började på volten vid C i trav. Jag fick dämpa tempot lite och så tränade vi väldigt mycket på skritt-trav-övergångar och tempoväxlingar i trav på volten. Björn ville att jag skulle få honom lite mer formad och att jag ska bli lite bestämdare omvi ska kunna ta oss upp på MsvC i vår. Jag blir lite mjäkig i övergångar (och i galoppen..) och släpper lätt iväg honom så att han får tendens till att dyka lite i formen, istället för att hålla ihop honom och tvinga han jobba. Att jag blir lite mesig i handen är för att jag blir lite ”rädd” för att han ska spänna sig i halsen och börja giraffa.. :P Men det ska det bli ändring på nu ;) Björn vill också att man ska hålla ett mycket lägre grundtempo, vilket jag egentligen inte har något emot. Det blir lite mer styrketräning för Ulmus och man ”hinner med” lättare. Jag är ju van vid Martins tempo där man mer tänker framåt-framåt-framåt! ;) Men jag ska helt klart försöka variera tempo mer och inte vara rädd för att rida för långsamt och korta upp han lite emellanåt ;)

 

Sen gick vi vidare med galoppfattningar och även där behövde jag korta ner grundtempot. Jag red i så långsam galopp jag kunde och då sa Björn: långsammare!  …  Så jag bromsade och samlade ihop Ulmus för kung och fosterland och det gick väl bra tillslut :P Blev ett par avsaktningar i höger varv men Ulmus behöver stärkas lite mer för att riktigt orka ;) Hemma nu så har jag mest fokuserat på att han ska vara mjuk, avslappnad och gå framåt. Men det är ju det samlande arbetet han tycker är jobbigt (eftersom vi inte tränat så mycket på det) så skabörja ta tag i den biten nu tills tävlingssäsongen drar igång. Det är ju först i MsvC som det blir lite striktare krav på samling och form.

 

Avslutade med öppnor/slutor i trav. Gjorde en 8-metersvolt i hörnet, ur volten följ långsidan i en öppna, vid mittenbokstaven en ny 8-metersvolt och ur den fortsätta i en sluta resten av långsidan; dvs vägen ur MsvC:1 fast med en hjälp-volt i början ;) Vi gjorde detta ca 4 långsidor i varje varv. Jag tyckte att de blev bättre och bättre :) Det är väldigt svårt att forma honom i vänster varv eftersom han är lite stelare i den sidan. Man måste liksom ställa honom, samtidigt som man inte får fastna i innertygeln och samtidigt kunna få han lösgjord/flytta honom för innerskänkeln. Det brukar bli lite pannkaka i min hjärna då men efter ett par långsidor får jag ordning på det ;P I höger varv är böjningen ganska bra men ställning blir inte riktigt rätt eftersom Ulmus har en tendens att ställa i nacken men luta huvudet så att mulen inte följer med. Han tippar liksom in nacken och skjuter ut mulen, lite svårt att förklara men hoppas ni förstår :P Då måste jag våga att hålla kvar lite i innertygeln så att man tvingar in mulen lite så han fortfarande ha kvar ställning men med huvudet rakt. Dvs säga skulle man titta på hästen framifrån så skulle hans nosrygg vara lodrät istället för att den lutar vilket Ulmus föredrar för att slippa arbeta ;)

 

Jag ska fortsätta rida för Björn men det kommer inte bli varje vecka eftersom jag inte har råd med det. Det blir förmodligen varannan vecka men jag ska iaf försöka träna för han en gång till innan jag ska till Botkyrka ;)

 

http://www.youtube.com/watch?v=RTzL4YbEc80&feature=youtu.be

Litet videoklipp från ridlektionen igår ;) Ulmus blir rädd för tränaren i andra änden av ridhuset när vi ska påbörja en öppna, varpå min familj som sitter på läktaren börjar asgarva.. xP




Biljetter bokade!

Nu har jag och syrran bokat biljetter till Göteborg Horse Show! :) Vi kommer gå på kvällsshowen på torsdagen (27:e feb), sova en natt på hotell för att sedan se förmiddagsshowen på fredagen (28:e). På fredagen kommer vi hinna shoppa lite extra efter showen om vi vill för jag har för mig att det var ett par timmar innan vårt tåg gick hem till Stockholm igen ;) Vi kommer även bjuda med oss min kompis Sara så vi blir 3st tjejer från Vallentuna som gör Göteborg osäkert ;P Tror det kommer bli riktigt kul faktiskt :) Har varit på Gbg HS en gång förut och allt är så mycket större där nere; man behöver liksom inte armbåga sig fram i försäljningsmontrarna. Showerna vi kommer se innehåller mest hoppning. Jag tror att vi kommer se ena Grand Prix-klassen i dressyr på fredagen men annars var det nog bara hoppklasser – vilket jag i och för sig tycker är bra eftersom jag tycker det är roligare att kolla på hoppning än dressyr… :P Spelar ingen roll om det är Grand Prix Kür; efter max 5 ekipage somnar jag.. :/ He he värsta dressyrryttaren jag är ;P

 

Bild jag fotade i Gloden 2010
 
 



Dressyrlektion!

Idag ska jag rida lektion på Solna för Björn! :) Lollo hjälper mamma att lasta så kör hon hit Ulmus när jag har min 90 minuter långa lunchrast ;) Så det blir min första dressyrlektion för tränare sedan i maj/juni förra året.. :P Så vi får se hur det går, Ulmus kändes ju fin igårkväll iaf ;) De där hemma måste få upp släpet bara.. Igårkväll när jag packade det efter ridpasset så fick jag inte upp "hästluckan" för den hade typ frusit fast.. Så hoppas att de får upp den och lyckas få hit Ulmus :)

 
Senast jag tränade på Solna, fast då för Martin Ågevall, idag ska jag rida för Björn Waimon ;)
 



Söndag

Idag så trimmade jag lite dressyr på Ullebullen igen i ridhuset. Tog god tid på mig med framskrittning och travade fram ganska länge. Började sedan med skritt-travövergångar och satt ned. Gick väldigt bra så tog ett par galoppfattningar i båda varven. Han kändes bättre i galoppen idag än igår (iofs låg jag bara på volten och jobbade honom idag) för han var inte alls lika stark som igår. Eller han var fortfarande ganska på men det gick att dämpa honom lite så att vi inte skenade på tygeln iaf ;) Sen fick han en liten skrittpaus och gick sedan vidare med lite skänkelvikningar och öppnor/slutor på långsidorna. Har inte ridit öppnor/slutor sen typ oktober så jag tyckte att det gick väldigt bra för att ha varit så länge sen sist ;) Avslutade med en mellantrav på diagonalen och travade sen av han ganska länge lång låg och rund :)

 
Han kändes väldigt igenom-jobbad i kroppen när jag travade av. Ulmus kändes ju också väldigt fin i princip hela passet så det gick riktigt bra idag :) Det är kul, då kan jag pusta ut lite inför imorn ;)

 
Jag och Ulmus när vi tävlade LA på Värmdö sommaren 2012, vi blev placerade :D
 



Första tävlingen inplanerad ;)

Jag har anmält mig till Botkyrka RS LA:4 den 2 februari som jag nu har kommit med till! :D Var 2:a reserv från början men nu har det droppat av folk så jag fick plats ;) Efter Botkyrka finns det typ ingen dressyrtävling för mig förrän i april så det blir lite mjukstart med en tävling i februari ;) Ulmus brukar ju ha en tendens att vara lite spänd på tävling om vi inte har startat på ett tag och lagom tills Botkyrka har det gått nästan exakt 4 månader sen senaste starten.. Så jag räknar inte med någon superrunda på Botkyrka utan hoppas att vi kommer runt programmet med inte alltför mycket missar på en häst som ändå är hyfsat ridbar fastän han är spänd ;)

 

År 2012s rosettskörd ;) Då 2st placeringar på Botkyrka i LB
 



Lördag

Red Ulmus direkt på morgonen idag. Han fick sig en omgång med galopparbete ;) Kände att det var ett tag sen och ska han gå LA om 3 veckor så kanske det är bra om man tränar lite förvänd galopp tills dess :P
 
Efter att ha skrittat fram en stund så började jag rida fram på stora mittvolten. Vi hade ridhuset helt för oss själva vilket var väldigt skönt :) Red övergångar mellan skritt och trav i båda varven och när de kändes bra så gick jag vidare med galoppfattningar och avsaktningar. Han var onödigt pigg i galoippen idag -.-  Jag fick jobba en hel del för att hålla ihop honom och att det inte skulle gå för fort :P Men tillslut gick det bra. För att hinna andas lite gjorde jag lite bakdelsvändningar eftersom de rörelserna är med i LA:4an. Bakdelsvändningar är inte direkt vår starkaste egenskap (vi brukar väl få typ 4-5p för dom..) så sånna brukar vara bara och träna på ;) Vi fick till dom helt okey idag :) Detsvåra är att få honom vara kvar i form och få loss han för inneskänkeln så att han inte bara "snurrar" runt utan tydligt trampar runt. Men efter ett par försök gick det ganska bra :) Avslutade med förvända galoppen från LA:3-programmet. Man fattar galopp, vänder halvt igenom för att sedan vända över ridbanan i en båge, bibehåller galoppen och bryterav när man kommit ut en 10m på långsidan. Fattar galopp när jag kommer till A/C, lägger en 20m-volt och börjar sedan om igen ;) Han blev så himla stark och överladdad (Y) så mesta energin gick åt till att bromsa :P Sen när han gick i rätt tempo gäller det att få han avslappnad också så att han inte ser ut som en giraff.. Men det gick hyffsat till slut. Travade sen av han på lång tygel.
 
Snart är vi fit for fight för att tävla ;)



CARBEROZ f. 2005

Imp Lettland

 

Calle som han kallas är också en häst som jag lärde känna under min tid hos Ågevall Dressyr. Jag träffade Calle först när Martin bedrev sin verksamhet på Antuna Gård i Upplands Väsby och Calle flyttade sedan med till Lejondal. Calle och Casai var Oves två hästar som han hade på utbildning hos Martin. Ove var ofta i stallet och hälsade på sina hästar, kollade ofta när Martin red och följde alltid med på tävling när Martin tävlade Casai. Oves hästar hade ganska mycket ”special-treatment” och allt skulle vara extra tiptop med hans hästar ;)

 

Och Calle var en minst sagt en speciell häst.. Han kunde inte stå uppbunden i boxen, spolspiltan eller på gången för då fick han panik och slet sig. När man ledde honom till och från hagen kunde han plötsligt få syn på något, eller helt enkelt bara bestämma sig för att inte vilja gå längre, och då slet han sig och sprang hem till stallet eller tillbaka till hagen. Vet inte hur många gånger jag har svurit åt den hästen när han för fjärde gången sliter sig och springer in i sin hage igen. Man fick inte lyfta ryktborsten för snabbt för då blev han rädd.. Han har slängt av Martin X antal gånger och då är hälften av dom innan han hunnit få in andra foten i stigbygeln. Av någon anledning blev Calle ”min” häst, förmodligen för att jag känt honom längre än Camilla så hon tog istället Casai som ”sin” eftersom han var lite mer normal i huvudet :P

 

Jag tror att jag mest tyckte att Calle var dryg och jobbig i början men av någon anledning började jag gilla honom mer och mer. Jag fick börja rida honom lite, först bara på våra skritturer i skogen (eftersom jag var minst ömtålig om jag skulle ramla av ;)) men sedan lite grand i ridhuset. Har som sagt svurit många gånger åt den hästen men å andra sidan blivit så himla glad när man plötsligt märkt att saker och ting funkar :) Man kan rida hästen avslappnad i form. Att man kan skritta ut utan att hästen stannar var 15:e meter och ser spöken. Jag kan hålla i grimskaftet medan jag spolar benen på honom och han står helt stilla, stressar inte upp sig och stissar runt. Sista iden jag red honom kunde vi genomföra ett LB-program utan större problem vilket var otroliga framsteg för att vara Calle! ;) Missuppfatta mig rätt: Calle är en otroligt fin häst med väldigt bra gångarter och har säkert potential för de högsta klasserna i dressyren. Men han har varit så knäpp i huvudet och säkert osäker också tror jag. Han har fungerat bra när han har fått gå på en volt i sin bubbla men flippat totalt när man försökt göra något annat och nytt. Men sista tiden gick det väldigt mycket framåt för Calle och han blev säkrare och jag tror att Martin påbörjade lite byten med honom innan jag slutade :)

 

Om jag hade fortsätt arbeta hos Martin så hade jag fått starta Calle på lite LB för att Calle skulle bli tryggare med att tävla och få lite rutin. Han har aldrig startat och Martin tävlar ju inte lägre än Msv C. Sen vill ju inte Martin visa upp en häst som han inte tror kan vinna så tanken var väl att jag skulle testkört Calle lite så att han inte skulle flippa helt när Martin tävlade honom sen ;) Men jag hann sluta innan det blev aktuellt så nu vet jag inte riktigt vad planen med honom är. Kanske någon av de nya stalltjejerna som startar honom eller om de bara siktar på att sälja honom utan resultat ;) Som sagt väldigt fin häst så de kanske får ut pengarna de vill ha för honom ändå..

 

Calle fick skav av tyglarna ett tag och då fick han ridas med ludd ^^
 
 



Fre

Igår var det fullt upp hela dagen! Började 7 på Sollentuna och jobbade där fram tills 12. Kom hem och käka innan jag körde ut torven och fixade till våra hästar. Tog in våra hästar och spolade benen på Ulmus. Sen red jag Bart emellan så att Umus ben skulle hinna torka lite ;) När jag var klar med Bart longerade jag Ulmus en sväng i ridhuset. In och käka middag och duscha av mig innan det var ut till stallet igen för att kvällsfodra ;)
 
Det gick bra att rida Bart:) Marie (Barts ägare) var lite orolig för att han skulle vara lite seg men det var han verkligen inte! ;) Red i ridhuset ch det var ganska mycket folk där och lite rörigt men det gick bra till slut ändå ;) Jag tog väldigt god på mig och skrittade och travade fram ganska länge innan jag började jobba honom lite mer. Gjorde mycket övergångar mellan skritt och trav och Bart svarade bra för hjälperna ;) Han var ganska pigg som sagt så efter väldigt bra galoppfattningar i båda varven vågade jag mig tillochmed på en travökning på diagonalen :P VAnligtvis brukar han inte ha så mycket energi kvar efter uppvärmningen men igår blev det faktiskt en helt okey mellantrav :) Ska prata med Marie om jag kanske kan starta honom på någon av Solnas klubbtävlingar under våren ;)
 
Bart i somras :)
 



Toorsdag

Hade utsläpp i stora stallet imorse. Slog i en söm i Ulmus ena framsko som lossnat och tänkte sen rida i ridhuset. Såg fram emot att galoppjobba han ordentligt och påbörja förvänd galopp för första gången sen i oktober. Men när jag kommer ner till ridhuset så var det tydligen uppbokat för en i stora stallet ville vara ensam när hon skulle rida över ett par bommar.. Så jag gick till den smått översvämmade utebanan istället och joggade honom. Hade ju dressyrskydden på och ville inte rida ut och lera ner dom alltför mycket ;)

Fixade i stallet sen och syrran satte på Manchester träns med bett för förstam gången :) Han skötte sig jättebra, tyckte inte alls att det var läskigt utan tuggade glatt på bettet ;) Efter lunchfodringen åkte vi till Solna för att hämta riddargrejjer som vi åkte vidare och lämnade i Uppsala. Jag hade lånat det av en kompis i riddarföreningen när vi uppträdde på Solnas Lucia-show i början på december ;) Senhem ocy ta in häsyarna ;)






Onsdag

Släppte ut hästarna imorse och mockade och fixade klart i stallet direkt. Gjorde rent lite benskydd och packa lunchpåsar också. Efter lunchfodringen käkade jag lunch. Vid intaget schamponerade jag Ulmus man och svans när jag ändå skulle till spolspiltan för att spola benen ;) Jag kände att det var på tiden att han fick sig ett bad och man får ju passa på medan det är 6 grader varmt ute ;) Spolade även rent Ulmus täcke som var aslerigt.. Han ska få på sig ett annat imorgonbitti med hals ;) Åt middag, tömde lite tunnor på torv-plast i stora stallet och smörjde hopptränset medan Ulmus torkade. Joggade Ulmus en sväng i ridhuset innan jag kvällsfodrade i stora stallet. Det gick bra att rida Ulmus, bara basic-grejjer idag så imorn ska det bli ett lite hårdare dressyrpass :)




Luna myser i soffan ^^



Hästledig

Nu är jag hemma och klar i stallet. Syrran hade mockat åt alla 4 hästarna så jag behövde bara fixa mat och vatten till Ulmus och Manchester. Borstade av dom två; ingen super-rykt men de slipper stå leriga ;) Syrran kvällsfodrar ikväll då jag är hästfri nu fram tills morgonfodringen imorgon bitti ;P Så nu ska jag pallra mig in i duschen så jag kan åka till min pojkvän och käka middag :)




Det vit/gråa är leran/dammet som sutit på Manne :P



Måndag.. -.-

Idag är det måndag och drt innebär sätta första larmet på 05:50.. >.< Jag jobbar på Solna mellan 7-17 på måndagar men idag måste jag tydligen jobba över en halvtimme för att det är röd dag. Ska mocka och fixa till Manchester och Ulmus efter jobbet så får jag se om jag orkar rida Ulmus eller om jag bara dka borsta igenom båda marodörerna ordentligt ;)




Ulmus nya pannband som jag gjort själv ;)



Hoppkurs dag 2

Idag var det hoppträning för Eva på Ulmus. Det var mindre bommar/hinder än igår eftersom hästarna kanske skulle ha lite träningsvärk från gårdagens markarbete. Lektionen idag byggde vidare på temat "lydnad" och vi hoppade lite linjer med lydnads-bommar i två av hörnen. Allt byggdes ihop till en liten bana på slutet och då skulle man ha hunnit återfå/behålla kontrollen i varje hörn så att avståndet mellan galoppbommarna stämde ;)

Ulmus var lika pigg och glad som han var igår ;) Övningarna gick väldigt bra och Eva tyckte att han såg fin och spänstig ut :) Vi fick ett stopp på en oxer med en tittig planka i som Ulmus tyckte var lite läskig.. Men sen hoppade han den resten av ridpasset med lite övertalning ;) Så jag är nöjd med Ulmus de här två dagarna :) Jag tycker att han skött sig och det verkade som att han tyckte att det var roligt :)




Ulmus efter dagens träning i sitt nya träns



DARWIN f. 2004

e. Don Frederico (ee. Donnerhall)     u. Wolke     ue. Weltmeyer

 

Darwin är en häst som jag red ganska mycket när jag jobbade på Lejondal för Ågevall Dressyr. Det var en privatryttare och elev till Martin som hade Darwin uppstallad där. Han är en svart halvblodsvalack på dryga 175cm och massvis med personlighet! Hästarna hos Martin hade ”stängda” boxgaller men den här lilla rutan som finns för att kunna hälla in foder fick man passa. För Darwin lekte med precis vad som helst som han kunde få tag på genom det där lilla hålet ;) Han drog in täcken, borstar och grimmor och så har han tuggat på ett par sadlar som hängts utanför.. Stod han på gången försökte han ibland klappa på katterna genom att försöka kraffsa lite på dom.. Fast de var ju smarta nog att inte gå tillräckligt nära ;)

 

Jag och Camilla, som jag jobbade hos Martin med, hade ”delat upp” hästarna mellan oss, dvs att när Martin var sjuk eller bortrest så att vi blev tvungna att motionera alla hästar så hade jag ”mina hästar” och camilla hade ”sina” ;) Så Darwin var ”min” häst :) För att vara så stor så är han otroligt lätt i handen, problemet med honom kunde snarare vara att han inte alltid ville ta stöd på bettet. Han kunde också vara lite tung att driva, inte nödvändigtvis seg men mer att det kunde ta lite tid innan man lyckades växla tempo inom gångarten ;P Han kunde också vara lite divig och få humör om han inte riktigt ville arbeta; småstegra eller vända helt om när man närmade sig väggen ;) Men jag gillade Darwin jättemycket! Tror att vi passade ganska bra och Martin tyckte också att jag red honom bra. I början reds han mest på kandar men sen gick han lika bra på träns ;)

 

Just nu vet jag inte riktigt vart Darwin håller hus. Jag tror nämligen inte att han står hos Martin eftersom att det var så långt för ägaren att pendla mellan Nacka och Bro. Förhoppningsvis får jag träffa dom på tävlingsbanorna i vår ;)

 

Ulmus och Darwin hälsar på varann ;)
 
 
 



Markarbete

Ulmus vilade igår men idag var det markarbete på schemat! :) Egentligen skulle Sara ridit Ulmus men hon är sjuk så då fick jag vara med istället. Eva Bengtsson som jag hoppar för har 3-dagarskurs nu på Grana; idag markarbete och sen hoppning sön-mån. Jag kommer vara med på hoppningen imorn också men inte på måndag för jag jobbar då ;) Men idag var det som sagt markarbete, dvs djävulskt mycket bommar ;P Lite olika linjer på långsidorna och även sicksack över medellinjen. Fokus idag låg på lydnad så det var mycket snäva korta svängar och flera linjer där man skulle hinna sakta av till trav efter att ha hoppat en studs för att kontrollerat trava över 3st travbommar. Ett par linjer där det var tvärt om så att man blev tvungen att efter travbommarna snabbt fatta galopp för att styra på ett hinder.
 
Det var riktigt kul idag tyckte både jag och Ulmus ;) Ulmus var väldigt pigg och laddad så jag fick lite svårt att hinna bromsa ibland :P Vi hoppade en jättelång bana på slutet på totalt 19 språng/bomserier... Jag kan säga att bara komma ihåg banan var jobbigt.. x) Nej men det gick riktigt bra faktiskt! :) Ulmus tycker om markarbete och han är väldigt bra på det, finns inte så mycket att vara rädd för ;) Han var lagom pigg och det var en gång på slutet av banan som det skramla lite i bommarna men då var han lite trött. Så det ska bli kul imorn igen när det är lite mer hoppning :) Hoppas att han är lika pigg och glad då ;)
 
Jag och Ulmus under markarbetespass på ridläger i Orsa sommaren 2010
 



Förkyld.. -.-

Igår bestämde sig min förkylning sig för att bryta ut. Jag har varit lite småsnuvig sen sist jag blev förkyld och antar att jag inte riktigt blivit helt frisk eftersom jag inte tagit det tillräckligt lugnt.. ;/ Så det blev ett lugnt pass på Ulmus igårkväll i ridhuset. Red lite övergångar i alla gångarter och försökte mest lugna en annars pigg Ulmus. Han höll på och fjantade sig i ena hörnet men annars gick det bra ;)

Idag fodrade syrran hästarna så tog jag ut dom vid 9. Red Ulmus direkt på morgonen; det gäller att passa på när han ändå inte hunnit lera ner sig ;) Skrittade Doggen-rundan som innehåller klättring och idag även simning.. xP Krondiket, som avdelar två öngar man rider på, var väldigt översvämmat så att stigen på ängen låg under 2dm vatten.. Så Ulmus fick lite vattenträning idag också ;) Sedan lunchfodrade jag och fixade allt åt Ulmus, Manchester och Portos.





Jag ska tvätta klart lite benskydd i eftermiddag ;)



2013

Mitt 2013 innehöll till största delen bra saker ;) Visst har det hänt en del som man önskat ogjort men i det stora hela har det varit ett bra år :) Ulmus och jag har blivit riktiga stadiga i LA och hållt oss runt 62-65%, förutom de gånger han varit lite spänd men man får ta de bra ritterna med de dåliga ;) Vi har slagit nytt personbästa i samtliga LA-program vi startat vilket helt klart tyder på en förbättring från förra året :) Sen har jag startat Goldie på godkända procent i LB och dessutom har vi köpt en ny häst – Manchester – som tiden får utvisa vad det blir av den ;)

     - Nytt personbästa i LA:4 – 64,27%

     - Nytt personbästa i LA:3 – 65,71%

     - Nytt personbästa i LA:1 – 65,26%

 

Jag har slutat mitt jobb hos Martin Ågevall på Lejondal, sommarjobbat på sommarläger hos Rönninge By (vilket var urmysigt ^^), hunnit börja och sluta på Vallentuna Ridskola där jag inte riktigt trivdes och fått jobb på Solna Ridskola där jag kommer jobba mer under våren :) Sedan jag slutade på Lejondal så har jag kommit igång med hoppningen igen vilken jag har saknat så grymt mycket. Jag har börjat riddarträna lite smått igen vilket också det känns kul :)

 

Solna FRK skickade mig på kurs för att bli ”Intern Banbyggare” vilket var roligt och lärorikt. Jag har alltid tyckt banbygge är intressant ;) Sedan lyckades jag ju skrapa ihop ett lag till dressyrallsvenskan i våras där vi – hör och häpna – faktiskt lyckades komma 3:a med laget i första omgången. Kul erfarenhet att tävla i lag ;)

 

Många spännande tävlingsdagar med Martin
Oliver fick följa med till jobbet ibland :)
Hugin hjälper mig att knoppa ;)
Ärevarv <3 Bästaste Ulmus
Lägerledar-Linda lärde barnen frisera ponnyhästar ^^
Spelkväll med familjen
En av många biljardkvällar med bästa vännerna
Richard och Signe

Men något av det allra bästa som hänt under 2013 är nog att jag blev tillsammans med min pojkvän som jag firar 10 månader med den 11 januari ^^

 

 

 




Gårdagen

Igår jobbade jag fram till lunch på Solna och sen hem och mocka till Ulmus och Manchester. Åkte därefter och handlade lite middag åt mig och pojkvännen innan jag hade intaget i övre stallet. Sen in och duscha och byta om innan jag åkte h3m till min pojkvän och fira in det nya året ;) Ulmus fick vila så ska rida han en sväng idag iställt.





Vår katt Azrael :)



Jan. 01, 2014