Bart, Ulmus och 100-års-kalas

Började med att fodra våra hästar vid 8 och red Bart medan de åt upp. Eftersom det var så himla fint vårväder så passade jag på att rida ut och klättra lite ;) Bart skötte sig men blev lite trött. Sedan släppte jag ut honom i hagen igen och gjorde iordning Ulmus. Jag dressyrade med honom i ridhuset. Hårdaste passet sedan hans tappsko men han kändes fin. Han bråkade lite när jag började med skänkelvikningar och krävde lite mer av honom men det gick bra sen ;) När jag var klar med Ulmus gjorde jag klart allt i stallet till Ulmus och Manne och gick sen in för att duscha och byta om.

Richards styvfars farmor hade nämligen 100års-kalas idag! Bernt (Richards styvfar) hämtade oss och skjutsa oss till Sollentuna. Väl där hejade vi på lite människor och fick en liten välkomstchampagne. Jag tog alkoholfritt eftersom jag inte visste om jag skulle behöva köra bil senare på kvällen. Astrid blev inrullad i sin rullstol och vi sjöng för henne. Coolt att ha överlevt 2 världskrig och ändå vara helt klar i huvudet ;) Folk gick fram och hälsade henne grattis (det var ca 40 gäster) och det var då jag började känna mig konstig.. Jag kände mig typ konstig i magen och det blev jättevarmt. Jag sa till Richard som stod bredvid att jag inte mådde bra. Jag blev plötsligt jätteyr och vi kom fram till att vi skulle gå och sätta mig på en stol. Sen svimmade jag tydligen på Richard för det nästa jag kommer ihåg är att jag vaknar på golvet.. Vätskebrist. När jag tänker efter så drack jag dåligt igår och idag drack jag ingenting förrän i bilen på väg till kalaset.. Och att stå i ett hörn, i ett litet rum smockat med folk och dåligt med syre underlättade väl inte direkt. Men men, satt på en stol resten av kalaset och blev itryckt cola och mat så inga fler avsvimningar ;) Nu är jag hos några kompisar och ser på ufc/mello ;)



Bart idag i fina flätor ;)



TGIF

Jag är och jobbar på Solna idag, lunchen slutar om en kvart. Fm har gått utan större problem. Vet inte om det är stalldammet, den sjukt långa och sega lunchen eller om min feber börjar komma tillbaka men jag känner mig inte helt pigg i huvudet.. Så jag tror att Ulmus kommer få vila idag så kör jag på med dressyr lör-sön. Ska rida Bart imorn med så det kan ju vara bra om jag håller mig frisk. Eller så pass frisk jag nu är; inte blir sjukare igen :P Syrran skulle fixa allt i stallet idag iaf för hon är ledig så det är ju skönt ;3






Ons-Tors

Igår longerade jag Ulmus på morgonen innan jag tog ut våra hästar. Ulmus var på ovanligt bra longeringshumör ;) Ibland kan han bli lite jobbig och försöka slå sig fri från inspänningarna, vägra sakta av eller försöka bryta ut från volten. Men igår var han lugn, arbetsvillig och lyssnade på mina kommandon bra :) Longerade i ca 25-30min. Sedan fixade jag allt i stallet till våra hästar och packade lunchpåsarna till stora stallet som Pappa bar ut. Blev klar strax efter 13:30 så jag kastade i mig lite mat innan jag åkte till Solna för att jobba em. Slutade vid 18, gasade hem och gjorde iordning Goldie till syrrans hopplektion. Duschade sen och bytte om för att åka in till stan och spela biljard med lite kompisar.
 
Idag hade jag utsläppet i Övre och hjälpte sen Maria att sko Zetta och Oscar. Martina (hästarnas ägare) skulle jobba så hon bad mig vara med och kolla om Maria behövde hjälp om Zetta var nervös. Allt gick bra, tog ut våra hästar innan jag gick in och la mig någon timme igen. Fixade åt Manne vid intaget; syrran tog hand om Goldie och Portos och Moa hade Ulmus idag ;) Jag ska ut innan kvällsfodringen och spola hans ben. Imorn jobbar jag heldag på Solna och syrran fixar allt i stallet hemma för hon är ledig ;)
 
 



Tävlingshysteri...

Runt den 20:e april är det väldigt mycket tävlingar i Stockholm, varav Vällingby och Botkyrka går samma helg. Jag valde att satsa på Vällingby eftersom det är minst 30min närmre att åka. Häromdan glömde jag bort att Vällingby öppnade och blev därför 30:e reserv till LAn. Så idag när anmälan till deras MsvC öppnade kl 18 hängde jag på låset. Min anmälan registrerades 30sek efter att det öppnats och då blev jag 20:e reserv!!?? Alltså det är helt sjukt! Så nu skiter jag i Stockholm och drar till Kumla istället... Så min MsvC-debut blir 12:e april i Kumla. Annars hade vi inte startat någon MsvC förrän i Maj och det kändes för far away ;) Så vi får se hur det går, har inga jättekrav på första starten, vill helst överleva hela programmet utan större missar ;)
 
 



Lite bättre :)

När jag tog in Ulmus från hagen och spolade benen på honom så hade svullnaden gått ner helt! :) Det verkade som att bara att få på en sko som satt bra så fick benet avlastning så att svullnaden kunde gå ner. När hans ben hade torkat vid 20 och jag skulle rida så hade svullnaden kommit tillbaka lite. Jag lindade frambenen och när jag ridit så såg benet ut som vanligt igen ;) Han kändes inge halt så jag tror han mår bra och att svullnaden håller sig borta bara han får röra på sig ;) 
 
Inte från idag
 



Sjuk, hovbölder och svullet hästben

I söndags var Ulmus tjock i ena frambenet. Han hade böjt till skon på samma ben så förmodligen har han gjort något med det benet för bootsen var borta.. Så jag drog av den böjda skon i söndags och igår gick han i en stor sjukhage med gympadojja på sig. Idag var hovslagaren här för att titta om Portos hade någon hovböld (han blev jättehalt i fredags och då anade Lollo att han hade en hovböld efterom det är så han reagerat när han hade de två tidigare i höstas) och mycket riktigt hade Portos en stengalla så han har fortsatt boxvila tills på fredag då Maria förhoppningsvis kommer få på honom en sko ;) På Ulmus kunde Maria inte hitta någon ömhet i sulan eller något som liknade en hovböld så svullnaden i benet har förmodligen ingenting med själva hoven att göra. Jag ska prova att jogga honom lite ikväll eftersom han varken är halt eller har feber och se om svullnaden går ned. Han kommer få stå nattlindad inatt också för att se om det blir bättre.
 
Det var väldigt bra att jag inte åkte till jobbet igår.. Vaknade flera gånger på morgonen och funderadepå om jag skulle gå upp bara för att stoppa i mig ett par alvedon till men orkade inte lyfta huvudet från kudden typ.. Gick ut vid 10 för att ta ut hästarna och var typ yr och andfådd. Blev lite bättre frammåt kvällen. Så det passade bra att Ulmus inte hade någon sko för jag hade nog inte orkat rida honom. Mockade till våra hästar och bytte vattnet så fxade syrran resten. Gick och la mig vid 21 och slocknade ganska fort...
 
Imorse var jag lite piggare i huvudet men hade ont i halsen igen. Jag var lite piggare men efter att ha packat lunchpåsar, roddat med hovslagare till 2,5 hästar (erika bad om hjälp med roy, men cissi gjorde det mesta med honom eftersom att han inte ville bli fångad av mig i hagen) och kört ut torv (richard hjälpte till såklart) så är jag rätt död i kroppen igen.. Jag ska ut och fixa lite åt våra hästar och jogga Bullen en sväng sen. Imorn börjar jag inte förrän 14:30 så då borde jag hinna klart med det mesta på morgonen utan att stressa för mycket.
 
Tävling om 12 dagar och jättebra uppladdning med att vara sjuk.. -.- känner mig sådär lagom taggad..
 



Jaha..

Skrev igår "bara jag inte blir sjuk så är det nog ingen fara" tro på faan att jag inte vaknade upp med svinont i halsen imorse... -.- *morr

Åkte till jobbet ändå eftersom jag visste att det var viktigt att vara där i tid för att det var ridledarprov där idag. Så stallet skulle vara extra välstädat, välmockat och ordentligt halmat extra tidigt.. ;) Det gick bra ändå trots feber och en konstant rinnande näsa. Jag var lite segare på eftermiddagen däremot eftersom jag inte hade någon Alvedon med mig. Överlevde arbetsdagen och lyckades larma och låsa stallet för första gången ;)

När jag kom hem vid 18:30 så hade Richard och syrran middagen klar <3 Åt och dog på soffan en stund innan jag gick ut och fixade med Ulmus. Syrran hade gjort allt i stallet och till och med spolat benen på Ulmus och Manne ;D Så det enda jag hade behövt göra var att rida Ulmus. Men den planen övergick till longering eftersom jag var så seg. Plan nr 2 sprack också eftersom Ulmus hade trampat till en framsko så att ena änden inte satt emot hoven och Ulmus var dessutom väldigt svullen i det benet. Han hade som tur var ingen feber iallafall. Gick en promenad i ridhuset med honom och han var inte superhalt. Tillbaka i stallet så drog jag av han skon, utifall det var någon söm som hamnat tokigt (alla söm var fortfarande i nämligen) och satte på honom en gympadojja. Hovlagaren kommer på tisdag ;)

När jag var klar med Ulmus
gick jag till Övre stallet och red Bart. Marie (som den ängeln hon är :)) hade dpolat ben och borstat honom redan, så jag behövde bara dra av han lite med en borste och sen slänga på sadeln ;) Red i ridhuset och tog ett ganska lugnt pass mestadels runt fyrkantsspåret. Bart kändes avslappnad och fin :) Han bjöd frammåt och verkade nöjd med att få arbeta igen ;)

När jag var klar med Bart gick jag hem och duschade. Nu ligger jag halvdöd i min säng med halsont, feber, ont i öronen (Y!) och en näsa som jag känner för att amputera... Jag har sjukanmält så imorn och på tisdag så får jag försöka vila upp mig lite.. God natt!



Det var snöstorm på väg till ridhuset så Bartan glittrade väldigt fint hela passet ;P



Helt färdig...

Herregud vilken vecka! I måndags jobbade jag fm på Sollentune Ridskola, skynda hem vid 12 för att lunchfodra stora stallet, sedan vidare till Solna för att jobba min ordinarie em där. I tisdags var jag "ledig" och jobbade bara på gården;köra ut torv, lunchfodra och fixa allt till våra hästar. I onsdags jobbade jag på Solna (eftersom Lollo jobbade fm åt mig i måndags) mellan 6:30-12:30. När jag slutat hann jag trycka i mig lite lunch och smörja stävlarna innan Mamma kom med Ulmus så att jag kunde träna för Björn. Hemma strax efter 3 och mockade och fixade vatten till alla våra hästar. Sen in och duscha och byta om för att åka till Täby C för att hämta ut GHS-biljetterna, efter det vidare till Willys i Arninge för att storhandla lite mat. Hem och käka och därefter träffa lite kompisar och ha spelkväll. Kom hem vid 02, sov 2h innan vi vid 05 åkte in till Centralen för att hinna med tåget till Göteborg. Sov någo timme på tåget och sen gick vi på Eurohorse hela dagen och tittade på em-föreställningen som var slut vid 23. Sedan gick vi till vandrarhemmet och var väl i säng vid strax före midnatt. Upp vid 8 för att hinna käka frukost innan fm-showen började på Scandinavium vid 9. Shoppade lite mer på mässan innan vi begav oss till Jensen's Böfhus för att fördriva de sista timmarna innan tåget hem gick vid 20:45. Tillbaka på Stockholm Central vid midnatt där vi blev hämtade av pappa. I säng vid 01 för att gå upp och jobba idag vid 5:40 och jobbade till 17. Jobbar imorn 7-17:30 på Solna och 7-17 där på måndag. He he. Ska nog försöka ragga till mig en sovmorgon av föräldrarna på tisdag..
 
Idag fick Ulmus vila för jag var för trött. Hästvakterna har ridit han tors-fre så det går ingen nöd på honom ;) Däremot ska han ridas och Manne ska stimuleras söndag och måndag. Imorn ska jag även rida Bart en sväng. Jag har inte ridit honom på ett par veckor nu eftersom han har varit lite ofräsch, förmodligen pga en sträckning i hagen. Men nu tycker Marie att han är Back on Track så då ska jag checka av honom imorn ;)
 
Så full rulle var det här ;) Men så länge min förkylning inte bryter ut så tror jag att det är lugnt :)
 
Mini-Manne ^^ Han fick benen spolade idag och kunde stå sattfast medan jag spolade utan problem ;) Det går frammåt!