Måndag

Nu slänger jag i mig lite lunch innan jag dka ut till stallet och möta upp Sara. Välbehövd sovmorgon imorse <3 Så nu är jag pigg och glad för att fixa i stallet. Jag ska rida lektion för Eva kl 16 och sen har jag intaget i nedre som vanligt på måndagar ;) Sara rider Ulmus. 






Veckan som gått

Jag har inte haft någon ork eller energi alls den här veckan. Jag vet inte riktigt vad det beror på men antingen någon förkylning som väntar på att bryta ut eller att jag är i behov av semester. Jag tog bara 2v helt  ledigt i somras, så jag har jobbat ca 4-6dgr i veckan sen i juli nu. Sen att det bara är halvdagar jag jobbar på ridskolan men det tar ändå energi. Skulle behöva 5 dagar utan något alls inplanerat men det blir väl till sommaren ;) Jag får lite semester när vi  åker till Gbg i 2,5 dagar och sedan blir det en lite avstickare till Mantorp veckan efter i två dagar. 


Nog om det. Hästan har då tagit det lite lugnt i början av veckan pga energibrist. I fredags var jag och Manne med på examinering för de som vill bli ridlärare lvl 3. Vi red med på hoppmomentet där temat var relaterade avstånd och kombination. Det var rätt basic om vad ett relaterat avstånd är och hur många meter ger hur många språng. Men det gick väldigt bra! :) Jag försökte se till att ha en ordentlig galopp från början för att nästan överdriva så att vi inte fastnade i Mannes korta galopp. Avstånden stämde överallt och vi avslutade med en linje på långsidan som var: oxer - ett galoppsprång - räcke - 4 galoppsprång - räcke. Vilket egentligen är en rätt svår linje men Manne klarade det bra trots att det kändes som att han tappade all bjudning två galoppsprång ifrån första oxern... Men det syntes tydligen inte så det var kanske vara något jag fick för mig ;) Fick kommentar om att vi såg väldigt sammansvetsade ut :)

Igår var det upp tidigt för att träna för Evelina innan jobbet. Det gick bra (som alltid när man rider för Evelina ;)) men jag kände att min hjärna var rätt trött och att jag var ofokuserad. Det mesta "felen" var slarvfel från min sida. Vi jobbade lite vägar ur LC:2an och tragglade med galoppfattningar i höger varv där han kastar ut rumpan och fattar fel.Jag  måste få in honom bättre i ramen där och inte ge efter för tidigt. Hon tycker att han är minst lika fin i dressyren som i hoppningen, vilket verkligen var jätteroligt att höra! Det känns ju ännu bättre inför hans eventuella fälttävlanskarriär ;D

Ulmus gick också Evelina-träning men med Sara på ryggen och det hade gått väldigt bra sa Sara :) Sara fyllde 25år i torsdags så hon fick det i present av mig ^^

Jag jobbar på Fjärilshuset idag med så tänkte promenera Manne ikväll och trimma Ulmus lite.  





Hoppträning

Igår var jag och hopptränade på Sollentuna med Manne. Han var SÅÅÅÅ FIN!!! :D Tydligen så har Manne lärt sig byta också (vet inte när det hände?) så det är ju skönt :P När vi red fram testade jag en diagonal i galopp för att testa att se vad han gör i hörnet om jag bara håller igop honom stadigt och fortsätter; vips så gjorde han ett rent byte!? Mamma var lika chockad som jag xD Det som gjorde det ännu roligare var att uppvärmningen sen bestid utav att träna byten över en bom på medellinjen >< Han gjorde klockrena byten varje gång. Vanligtvis landar vi alltid i fel galopp efter hinder..?


Vi hoppade sen fram på lite linjer med relaterade avstånd som sen byggdes ihop till en bana. Manne var väldigt pigg och frammåt på ett positivt sätt. Väldigt bra träning för mig då jag kan fokusera på att hitta framåt-lägen där han får länga ut stegen lite så att avstånden stämmer. Annars blir han lätt kort och att han galopperar mer "uppåt" än framåt när han blir laddad.

Banan låg på ca 1m och Eva tyckte att han börjar bli väldigt stadig på den höjden. Det känns lätt, oavsett om vi kommer nära eller stort så känns det knappt som att han behöver ta i för att komma över. Så det känns bra inför vårsäsongen och 1.10m-debuten känns inte lika långt borta längre ;)




Snapshots från video under framhoppningen :)




Veckan som gått

Vi var ju med på fälttävlans-clinic i söndags och det gick hur bra som helst! :D Det var väldigt roligt och kändes relativt enkelt med tanke på att vi inte hoppat terrängliknande hinder sen i juni. Roligt också att testa lite mer tekniska linjer än vad vi gjort innan :)



I början av veckan fick Manne ta det lite lugnt, vi red ut en ordentlig sväng igår och idag ska vi till Sollentuna och hoppträna. 

Ulmus har ridits ut, longerats och gått markarbete under veckan :)