På väg mot nya äventyr

Nu sitter jag i bilen på väg till Katrineholm med Manne och Goldie bak i släpet. Bakom oss rullar tre hästtransporter till från Grana för vi ska på terrängläger med totalt 6st Grana-hästar :) Vi ska till Mattias Gustafsson på Stall Nilslund där vi stannar tills på söndag ;) Det ska bli superroligt så får vi se om det ser lika ljust ut inför 4års-championatet efter helgen ;P






Veckan som varit

Har inte haft någon ork till att blogga men slänger in en update nu på väg till skolan 😉 Det var väldigt mycket skola förra veckan. Grupprodovisningar och uppgifter som ska in. Lika mycket denna vecka... Ulmus skrittade på förra veckan och ska börja trava med honom den här veckan :)

Manne hopptränade i onsdags kändes lite trött och hoppade inte lika högt över som han brukar men gjorde ändå allt ganska bra ;) Han joggades i fredags och skrittades ut i lördags med Sara på Ulmus. I söndags gjorde vi lokal debut i SoRKs 90-klass och vi slutade på 8fel och hopp inför framtiden ;P

Jag jobbade igår på Sollentuna, imorn jobbar jag på fjärilshuset och på fredag drar jag och ett helt gäng från Grana på fälttävlanskurs i Katrineholm och stannar hela helgen :D Det ska bli askul!


Jag och Manne på debut-starten. Foto: Bo Bennergård, Ridsportfoto



Fullt ös medvetslös!

Jobbade hela lördagen, var inne kl 22:30 från stallet och satte väckarklockan på 5:30... Upp tidigt på söndagen för att knoppa och sen åka på dressyrtävling med Goldie. Väl där inser jag att jag har glömt smörjburken och att byta tyglar så måste rida med ett skitigt svart träns och tyglar som är bruna. På framridningen går Goldie på tygeln ibland på banan inte alls typ. Fick ingen riktig känsla, många missar men ändå ok ryggning och lyckades behålla rätt galopp i förvända men tappade istället all bjudning.. Landade på 55,7% vilket inte är mycket att hurra för. Laget slutade 9 så de behöver lite mirakel för att ta sig till final. 

Igår hade jag hemtenta hela dagen och fick stressa ihop ytterliggare en uppsats som tydligen också skulle in då. Sen shoppingtur med mamma till Arninge och sen hem, rida Ulmus och fixa klart stallet. 

Idag har jag haft seminarie (som otroligt nog gick väldigt bra!) och efter det hade vi grupparbete. Nu ska jag hem och andas lite innan jag ger mig ut till stallet för att fixa och rida lite ;)


Klippte Goldies hovskägg inför tävlingen; syns det vilket ben som blivit klippt? :P



Fjärilshuset

Idag har jag jobbat på fjärilshuset mellan 9:30-17:30. Jag har börjat jobba extra där och jag trivs bra :) Nu håller jag på att laga middag och ska sen ut och rida, samt packa släpet inför morgondagens tävling.


Utsikten från personalrummet



Friday = Funday

Dagen började med skritt på Ulmus i ridhuset. Sen bytte jag hans plåster och tog ut hästarna. Fixade klart i stallet direkt på fm. När brorsan vaknat åkte vi och hämta Rich för att åka till Webbhallen och köpa lite spel. Hem och käka, spela lite och sedan ut och packa släpet inför hoppträning på SoRK. Ryktade igenom Manne, parkerade Ulmus i Tambors box (för att han inte skulle vara själv i stallet) och sedan lastade jag och Pappa Manchester och Goldie. Mamma och Lollo mötte upp oss på Sollentuna. 

Strax efter vi kommit fram bröt jordens hagel-skur ut så lilla Manne fick lite panik i släpet. Som tur var var ju Goldie med och kunde lugna honom. Vi fick på all utrustning på hästarna och gick in i ridhuset. 

Manne får världens största guldstjärna efter dagens träning! Vi hoppade bana och det var lite genrep inför deras lokala hopptävling nästa helg så massor av deras tävlingshinder var framme :) Han tittade inte på någonting, vi hoppade trippelbarr för första gången (som dessutom hade en grind i framkant) och fick världens känsla på banan. Han hoppar som en gud och kommer vi konstigt så tar han i ännu mer. 

På 3års-testet sa ridprovs-domaren att hon trodde att jag skulle ha väldigt kul med den här hästen och jag tror hon har rätt! :D


 Bild på mig och Manne från Sollentunas  klubbtävling i söndags. Foto: Emma Trepte



Thursday

Igår red jag Grissen och Goldie direkt på morgonen. Lollo svängde förbi ridhuset efter morgonmockningen på Solna och hjälpte mig och Goldie fila på ryggningen. Båda hästarna skötte sig bra. Sen tog jag lunchbreak innan det var dags stt klippa Manne. Han har ju inte blivit rakad sen förra årets treårstest men efter lite tveksamheter gick det bra! Så nu är han vår-fin och fit for fight att möta tävlibgsbanorna 😉

På em hade jag och Rich lite spelkväll med mor och far innan jag gick ut och skrittade Ulmus uppsuttet. Han har skrittats uppsuttet sen i onsdags så vi ska öka skritttiden, som nu är 30min, gradvis till en timme och då är det dags att trava igång 😄



Grissen, Goldie och en nyklippt nyrullad Manne ;)




And I'm back once more!