Senaste dagarna

I torsdags jobbade jag heldag på fjärilshuset och efter det fick jag hjälp av rich att fixa till slla hästar inkl. Holdie eftersom syrran hade ramlat av på en Eva-träning och ev hade hjärnskakning. På kvällen åkte vi och käkade i Väsby innan vi kvällsfodrade i stora stallet. 

Igår var jag ledig och dagen inleddes med en lite löprunda på åkern ;) Sara tog hand om Ulmus och red ut på honom en sväng. Jag och Rich åkte till Fjärilshuset, fikade och kollade runt lite :) på vägen hem stannade vi till och köpte ett svansskydd till Manne på Hööks för han kliar sin svans så himla mycket. Jag hjälpte Lollo med intaget i stora stallet och på kvällen byttes pluggandet mot åka till Vällingby och lite halvt spontan-köpa en bil.. He he

Idag jobbar jag heldag på Fjärilshuset och efter jobbet ska jag rida och plugga tror jag ;)






Terrängkurs i Katrineholm

Vi var ju iväg på terrängkurs för Mattias Gustafsson i Katrineholm förr-förra helgen och det var SÅ roligt! Vi red två pass om dagen; ett markarbetespass på fm och sen ett terrängpass på em. Borsett från en stegring (som jag inte riktigt var den kom ifrån..?!) så skötte han sig verkligen exemplariskt heela helgen. Han stod och funderade ett par minuter vid första diket som vi skulle hoppa men efter det hoppade han stockar och häckar som om han aldrig gjort något annat! ;D Det var ett terränghinder vi fick stopp på men det var nog mest mitt fel. Alla andra hinder hoppade han utan att blinka :) Vi ska försöka komma igång och träna terräng nu varannan vecka för att kunna debutera en H90 i augusti ;)





Hans bakben 👌



Update

Ulmus:
Vi åkte in till kliniken förra torsdagen för att kolla så att allt såg bra ut efter igångsättningen oxh han blev friskförklarad! :D Dock tsppade han en sko i lördags så han fick stå i liten sjukhage tills Maria kunde komma pch slå på den ;) Nu går han i hagen med sina kompisar igen och jag red ut både igår och förrgår i skritt och trav. 

Manchester:
Var en riktig naturbegåvning på terrängkursen och skötte sig exemplariskt! Vi debuterade 95cm i söndags och han gick som tåget men rev tyvärr sista hindret. Han hade hoppat högt över på varje hinder och sen var underlaget rätt djupt så det sög väl ur lite energi så den inte räckte till sista hindret ;) Guldstjärna till Manne ändå! Nu har han två veckors vila. 

Grissen:
Hade vi också med till kliniken i torsdags och var halt så han har blivit behandlad och ska endast promeneras i ett par veckor frammåt. :/