Uteritt i Haga :)

Imorse var det upp tidigt för att lasta Ulmus och Goldie för att åka till Solna. Vi red ända från Solna Ridskola till Hagaparken för att jag ska kunna vägen till på söndag då jag ska rida där igen och medverka på idrottsdagen som hålls där ;) Det var en supermysig tur längs vattnet och lite miljöträning för hästarna med golvbrunnar och att gå under motorvägen :) Hästarna skötte sig galant och jag bestämde mig för att ta Ulmus på söndag istället för Goldie. Det vi ska göra då är en liten uppvisning, tsm med Åsa från riddargänget, där vi visar upp olika grenar inom ridsporten (Åsa tävlar WE på landslagsnivå ;)). Så det ska bli spännande och extremt bra miljöträning för Ulmus ;D Att rida fram och tillbaka till Hagaparken tog ca 1,5 h men det var ju nästan bara skritt och lite trav så inte allt för ansträngande ;)







Nu kom jag precis hem från skolan som startat igen. Ska äta middag och sen rida Manne och fixa i stallet ;)



Ute på äventyr..






ÄNTLIGEN!!!

Äntligen (!!!!) så har jag suttit på Manne efter hans sommarlov! :D Så himla skönt att vara igång igen! Jag longerade honom rätt länge igår och longerade lite innan jag hoppade upp. Lollo höll i snöret och han brydde sig varken om pallen eller tt ha en ryttare på ryggen igen. Så. Skönt! Jag har nog gått och undermedvetet oroat mig för att vi ska vara tillbaka på ruta -1 och börja om heelt från början, men så var det verkligen inte! Det kändes som att jag i princip kunde börja där jag slutade i maj, bästaste hästen <3 Syrran ledde mig ett varv innan vi skrittade runt lite själva och avslutade med lite trav längs långsidorna och någon diagonal ;) Han var något seg men höll sig på mattan och inga tendenser till att vilja döda mig ^^ Så jag är supernöjd! Ska rida på han ett par dagar nu innan han får ett par dagars vila ;)

Tänk att lill-Manne börjar bli vuxen på riktigt :')



Haard work work

Sitter och fikar på jobbet och passade på att hoppa in här ;) Jag jobbar till 17 och sen är det hem och hoppa upp på Mannsen :) Det kan bli minst sagt spännande.. Det var lite kaos att ta sig till jobbet imorse. Jag skulle låna syrrans bil (eftersom min är död och Albins skulle lagas innan även den dog :P) och när jag sätter mig i bilen (för en gångs skull i god tid!) så lyser soppalampan.. Börjar köra mot Väsby och tänker att jag får tanka där och kommer till Högvreten innan bilen dör.. Kul. Lyckas rulla in i en lastbilsficka längs vägen och sen finns inget annat att göra än att ringa pappa och be om skjuts till jobbet.. Pappa hade iaf fått i soppa i syrrans bil och det var bara det som var problemet ;) har aldrig fått soppatorsk förut men någon hång ska väl vara den första ;/


Fått nya jobbskor och stl 40 kan tydligen se väldigt olika ut beroende på märke...
Gammal/ny



Nya bilder :D

Härom veckan var Ronja med och fotade när jag red Ulmus på utevolten. Fick bilderna igår och när jag tittade igenom dom igårkväll blev jag typ kär i min häst igen xP ^^ Jag hade inte tillräckligt med plats på min dator och hittade inte sladdarna till min externa hårdisk (...) så här får ni ett smakprov på ett par oredigerade bilder ;D
 
<3



Hoppning och inflyttningsfika

Hopplektionen i onsdags gick jättebra! Ulmus var pigg och glad och verkligen bjöd på hindren :) Han rev ett par gånger men han har ju inte hoppat sen i maj typ så då tog vi bara om den linjen och då lyfte han fint på benen ;) Eva var nöjd men tycker att jag ska aktivera han tidigare under framridningen för att få igång bakbenen bättre och få han mer elektrisk. Jag har inte så mycket krav på han under uppvärmningen men ska bli lite bättre på det ;)
 
Igår fick Ulmus en lugn skrittdag och Manne longerades. Jag hade fullt upp hela dagen med att städa och fixa iordning i huset för vi skulle ha inflyttningsfika för lite släkt och vänner ;) Idag ska båda hästarna longeras och sedan blir det mini-kräftskiva och inflyttningsfest ikväll med gänget och lite av Oskars kompisar :)
 
Ulmus och jag för typ 4-5år sen ;)



Duktig ponny!

Igår fick Manne vila och Anders var här och red Ulmus. Vi höll till på utebanan eftersom Lollo skulle ha ponnylektion i ridhuset och jag ville inte utsätta Anders för det ;P Så vi hämtade med oss lite koner och körde på utevolten. Började som vanligt med halter i skritten innan vi gick över i trav. Först travade han bara över långsidorna och fortsatte sedan fyrkanten runt när det kändes bra. Sedan red vi diagonaler i trav där fokus låg på vägen. Han fick till en helt perfekt faktiskt! ;) Men de andra var inte hellerså tokiga :P Vi avslutade med att vända över ridbanan i trav och där också byta sittben vilket visade sig var ganska svårt :P Första gången var det fullt upp att hålla reda på allt men efter ett par varv så hittade han tekniken och då gick det bra! så guldstjärna till Anders och även till Ulmus som är världens bästa häst <3

Idag har jag tömkört Manne-mannen på morgonen vilket var väldigt välbehövligt med tanke på att han hoppade till för typ 7 grejjer på väg ner till ridhuset.... Men han var superfin att tömköra! Nu börjar han bli stadigare i formen och kan gå i lite lägre längre form istället för att korta halsen och dra in näsan ;) Vi höll på i en halvtimme ungefär och han tuffade på bra trots att han blev lite trött mot slutet ;)

För Ulmus står det hoppning på schemat ikväll ;D



Ulmus stod och väntade hela tiden vid grinden, lilla tönthäst :)



Helgen som varit

Tiden springer på som vanligt.. I lördags red jag Grissen på morgonen. Det är en häst som står i vårt stall vars ägare ville att jag skulle rida den för att komma med ett "opartiskt" utlåtande. Hon har haft massa olika ryttare som av olika anledningar säger att hästen typ inte är något att ha och eftersom jag knappt sett hästen ridas ville hon att jag skulle testa och se vad jag tyckte. Och jag tyckte att han var jättetrevlig! Lätt i handen och pigg framåt men lite "trotsig"emellanåt. Han gör ingenting dumt utan det är snarare att han inte riktigt orkar, är lite lat och har lärt sig att han slipper. Han är 178cm hög så jag kan tänka mig att folk lätt blir skrämda ner en så stor häst börjar studsa. Men jag tyckte att han var trevlig och rida och kommer fortsätta rida honom någon dag i veckan och så får vi se vart det leder ;) Ulmus dressyrade jag på på em i ridhuset. Vi hade lite fokus på galoppen igen och när jag var klar hade jag en bra känsla inför söndagens tävling ;) Efter ridpasset fick Ulmus bada och sen hade jag intaget i Övre. I söndags tävlade jag på ridklubben 4 Ben och mer om det kommeri ett eget inlägg ;) Idag får Ulmus en välförtjänt vilodag och Manne ska tömköras ikväll. Jag har intaget i Nedre idag så chillar lite i soffan nu innan det är dags att ut och jobba :) Bilden är från Gripens dressyrmeeting 2013 :)



Freeeedag! :D

På morgonen har jag haft utsläpp i övre stallet. Sen hjälpte jag pappa igen med veden. Planen för resten av dagen är att fixa klart i stallet efter lunch och longera Manne eller Bullen vid 16 så jag hinner in till Laghoppnings-finalen som börjar 17 ;) Den andra longeras ikväll sen :)


Portos (som numera bor söder om stan), Ulmus och Manne :)



Torsdag

Gårdagen inleddes med ett dressyrpass på Ulmus. Mycket fokus på traven. Lite öppnor och slutor som kändes bättre än i tisdags. Avslutade med galopp på volten och där varvhan lite spänd så fick jobba på lite för att lossa honom men sen var han fin även där ;)

Resten av fm hjälpte jag pappa köra in ved och kom lagom in för att hinna käka lunch innan fortsättningen på hoppEM fortsatte ;) 

Anders kom vid 18 och när vi fixat klart i stallet så fick han rida Bullen på ängen för första gången. Ulmus, som blivit rastad på morgonen, skötte sig bra och Anders tyckte mog att det var väldigt härligt och roligt att rida på gräs ;) Mest fokus var på halter, börja hitta känslan lite i handen och lite arbetstrav. Guldstjärna till dom! ^^


Ulmus ville inte tiktigt posa pga knotten ;/



Gårdagen

Igår kom Sara förbi och red Ulmus :) Jag var med eftersom vi inte visste hur mycket hennes fot skulle klara (den var lite smått blåslagen efter att blivit trampad på i söndags). Men hon lånade mina hoppstövlar och då gick det hur bra som helst att rida! Vi höll till nere på ängen och Sara körde lite galopp/kondisträning och jag tror Bullen tyckte att det var riktigt härligt att sträcka ut och var ovanligt avslappnad ;) Jag longerade Manne-mannen på kvällen. 

Idag har jag hjälpt pappa att dra stockar med fyrhjulingen nere på ängen som ska sågas upp till ved inför vintern. Nu sitter jag parkerad i soffan framför EM-hoppningen :)


Sara och Ulmus igår :)



Svoosch så var helgen över..

I fredags joggade jag Ulmus lite lätt på morgonen och longerade Manne. Sedan jobbade jag på med vinterhagarna och svslutade med födelsedagsmiddag för min bror i kungsängen :)

I lördags fick hästarna vila då jag jobbade på med vinyerhagarna, åkte och handla tårta och kattsaker i Rotebro och firade Albin på kvällen med bowling och middag på Vapiano i Täby. 

I söndags jobbade jag fm på Sollentuna. Hem och käka lunch innan jag gick ut och fixade i stallet. Goldie hade tappat en sko så Lollo red Ulmus på markarbete för Eva vilket passade väldigt bra eftersom jag inte skulle hunnit rida. Vid 15:30 gasade jag och Albin iväg mot Sala för att (äntligen!) få hem ett par kattungar. Vi hann precis förbi Enköping innan Volvon dog mitt på E18 precis efter 120gränsen... Så världens snällaste pappa kom och hjälpte oss kolla men tyvärr gick det inte att fixa där och då så den blev bärgad hem. Och världens bästa pappa skjutsade oss sista biten till katterna och väntade snällt medan vi försökte fånga dom x) Men nu har vi 3st lurvbollar till katter hemma ^^

Igår busade jag med katter hela dagen och red ett ordentligt dressyrpass på kvällen med folus på travöppnor och galopp galopp galopp! :) Duktig häst <3








Gårdagen

Igår jobbade jag med sommarhagarna på fm och vid 15 skulle jag och lillebror åka och kolla på kattungar. Vi kommtyvärr lottlösa därifrån men kanske har hittat några på blocket nu :)

Vid 17 kom min kompis Anders som skulle rida Ulmus. Vi började med att mocka och fixa maten innan vi tog in hästarna. Jag borstade på Manne med Anders gjorde iordnibg Ulmus. Vi var i ridhuset och tanken var att rida LD:1an. Han nailade LE:1an förra veckan så då tog vi upp det ett snäpp ;) Ulmus passade på att testa Anders idag genom att "bli rädd" för en bajshög och då slippa gå på spåret och jobba :P Så Anders fick jobba lite extra med att få Ulmus att gå rakt på spåret ;) När han fått igenom det gick vi över till lite trav och avslutade med att rida travdelen ur LD:1 :) Anders är jätteduktig för att bara har ridit typ 10ggr men å andra sidan har han ju en så bra tränare... ;P
Gammal bild på Anders och Goldie




Hallå i stugan!

Tiden rusar förbi och nu är det redan mitten på augusti... Ser fram emot höstens träningar, tävlingar och faktiskt även lite till att skolan börjar ;) Men jag ser inte fram emot att det blir lerigare, mörkare och kallare :( Förhoppningsvis håller värmen i sig augusti ut iaf ;)

Manchester har haft 2mån förtjänad vila och har nu fått på sig framskor igen och börjat sättas igång. Han har longerats/tömkörts sedan en vecka tillbaks och ska väl hoppa upp inom ett par dagar :) Spännande och se hur det går..

Ulmus är också under igångsättning, jag red på kandaret för första gången efter semestern i tisdags och det var extra kul för Ronja var med och fotade så de bilderna kommer upp här sen ;) Ulmus ska tävla om 1,5 vecka på ridklubben 4 ben. Vi har aldrig varit där så det blir intressant hur Ulmus uppför sig och hur anläggningen ser ut :) Det enda som är synd är att jag inte kan träna för Björn innan men men. Vi har ju våra kval så jag ser det mest som rutin ;)

Ulmus igångsättning blev lite försenad för det har varit fullt upp med att flytta! Jag och Rich har flyttat ifrån syrran och bor numera i ett annat hus på gården (jag flyttar tydligen bara 50m åt gången...) tillsammans med min lillebror Albin och Oskar som går i samma klass som Rich på KTH :)


Bild från ett annat ridpass där Ronja fotade :)