I väntan på hovslagaren...






Om man får drömma lite..

Högst upp på önskelistan just nu är ett snyggt och rundsytt svart träns med anatomiskt nackstycke, gärna ett från OS eller PS of Sweden. Men plånboken räcker inte till för ett träns just nu så det får kanske vänta tills i vinter 😉


Träns från Otto Schumacher


Rundsytt träns från Hööks


PS of Swedens senaste; rundsytt med lackat croco på nosgrimman. Enda nackdelen (enligt mig) är det bruna fodret på nosgrimman och priset 😔



Senaste veckan

I helhen fick Ulmus ta det lugnt. Det blev inget markarbete för jag försov mig.. 😓 men men..

I måndags kom Ronja och Anders förbi. Anders var sugen på att testa på ridning för ett par veckor sen och tyckte det var kul. Så i måndags var det dags för andra ridpasset och Ulmus fick agera ridskolehäst 😊 Först fick han skritta på fyrkantspåret ett par varv och träna stanna/styra. Sen satte jag på Ulmus inspänningar och koppla på en longerlina så fick Anders träna lättridning under longering. Han var riktigt duktig faktiskt och hittade lättridningstekniken ganska fort! Nu ska han bara få in känslan för hästens takt och hitta sitsen lite bättre 😉 Anders fick t.o.m testa att galoppera och även det gick bra men han behöver träna upp balansen i sitsen bättre. Men jättebra för att bara vara andra ridpasset! 

Igår reds Ulmus ut av en i stallet och idag vilar han. Jag har lite mini-semester sen igårkväll och kmr hem imorn när mamma och syrran drar till falsterbo. Jag har aldrig varit där och det är säkert asnice där men hade varken tid eller råd att åka nu så får kanske åka dit nästa år 😉


Anders och Ulmus



Lite sommarlov..

Nu har Ulmus lite sommarlov och fick sova ute med Portos och Manne :) Han kommer sova ute nu ett par veckor framåt. Ungefär en vecka framåt (fr.o.m. Söndag) så får han lite halvledigt med lugna uteritter och mycket skritt innan han börjar sättas igång igen. Så detblir skönt med lite sommarlov för mig med att inte ha någon box att mocka eller ut/intag :) Det är bara att se till så att de har vatten i hagen. De har även en vattenkopp vid grinden men vi brukar fylla upp vattenkar på sommaren. Dels för att de ska kunna dricka större mängder fortare, dels för att inte behöva gå ända bort till grinden för att få dricka (vår hage är väldigt avlång) och dels för stt vi får koll på hur mkt de dricker ;)

Idag har varit väldigt soft. Hemma från jobbet strax efter 04 och sova till 13.  Frukost och kortspel med Rich som var ledig idag och sedan vidare till mammas altan där vi fikade och spelade mer kort :) Nu har jag precis varit och fyllt på hästarnas vatten och inväntar nu Sara så vi kan rida ut en sväng ;)






3års-testet

Vi var ju iväg på 3års-test med Manne i Gävle sista maj och lillhästen skötte sig jättebra! Det var ju första gången han åkte så pass långt själv och han stod och skrapa i släpet första halvtimmen innan det blev lugnt där bak. Vi var framme i rätt god tid så jag och Sara höll Manne sällskap i släpet medan de andra kollade på visningen. Han stod faktiskt jättelugnt och snällt i släpet bara man borstade och klappade på honom. Inte illa för att vara 3 år! Veterinärbesiktningen gick också smidigt, jag behövde bara hålla en hand bakom ögat på honom när veterinären höll i mätstickan så gick det bra ;) Han mättes in på 167cm men är nog egentligen inte högre än 165cm eftersom han stod och spände upp sig lite just då.

 

Själva visningsmomentet gick också bra och vi kunde nog inte gjort det så mycket bättre. Manne var lite matt under hoppmomentet och hade inte riktigt sitt vanliga sug men hoppade ändå fint trots någon rivning. Det blev tyvärr inget diplom och ingen klass 1. Att han inte fick något jättebra betyg rent exteriört visste vi ju innan då han ser ut som en stor ponny i typen :P Men de var lite väl snåla på hoppbetyget men ja ja. Bara att jobba på och komma igen på 4års-testet ;)

 

Däremot fick Manne ett jättefint omdöme på ridprovet! När vi skulle göra ridprovet så hoppade jag upp utan problem men när jag skulle komma fram i skritt gör Manne sin specialare: han höjer ryggen och suger in rumpan och det känns som att när som helst så kommer han explodera iväg i en bockserie eller liknande akrobatiska rörelser. Det brukar släppa efter 10m men nu höll det i sig i typ 1 varv så jag var typ på väg att ge upp. Erika fick leda mig en halv långsida och sedan släppte det och vi kunde sätta igång. Traven gick bra och jag blev lite smånervös inför galoppen vilket gjorde att det tog en långsida att komma igång men väl i galopp gick det bra :) Domaren verkade gilla Manne för han fick 8,5p på båda bedömningspunkterna med kommentaren att han kunde ha varit lite mer eftergiven (han var inte i närheten av att gå på tygeln xP) men att han nog kommer bli en häst jag kommer att ha väldigt roligt med.

 

Nu har Manne sommarlov och i mitten på juli ska han börja sättas igång med promenader, longering och tömkörning. Om han inte ömmar i fötterna (han är barfota nu på betet) så kan jag börja rida lite smått, annars får han på sig skor igen i augusti och kan börjas sättas igång på riktigt då. Sen ska han få börja vara med på Eva-hoppningen och kliva över bommar och skutta små hinder ^^ Kul kul!

 



 




Och ner som en pannkaka...

Upp som en sol förra helgen och ner som en pannkaka idag.. Vi var på Tullnäs för att starta MsvC:1 och MsvC:2. Sommarvärmen har äntligen (läs: vqrför just idag!?) kommit vilket satte tempen på ca 30grader på tävlingsbanan som var utomhus. Bromsarna var stora som taxar och vi lyckades glömma allt insektsmedel som var kvar i tävlingsskåpet sen förra helgen. Great. Ulmus älskar inte direkt bromsar.. Sedan var framridningen i ett 20x40-ridhus. Bra att komma undan solen. Dåligt att tempen i ridhuset var typ 38grader och ingen blåst/drag/frisk luft what-so-ever... Framridningen blev något i stil med skrittpauser och kravlöst arbete på halvlånga tyglar. Vågade liksom knappt rida med rädslan för att inte skulle orka ta sig framåt på tävlingsbanan.

Väl inne på banan kändes det som att jag lika gärna hade kunnat skippat framridningen och gå direkt från släpet in på banan. Han var inte framriden för fem öre.. Energin var det inge fel på. Han hade inga problem att spänna sig för alla hörn och bokstäver. Hela ritten kändes bara uääh. 56%.

Vi strök oss från MsvC:2an som jag skulle startat 19:30 (min första start var kl 15..). Ingen chans att Ulmus ska behöva stå i släpet i 4h med alla bromsar och 30grader varmt. Sen var jag inte direkt sugen att gå in i det där ridhuset igen...

Nu glömmer vi det här, stryker oss från Dyltabruk (den härliga sommarvärmen ska tydligen hålla i sig..) och så blir det tävlingspaus för oss till 2 aug. Så nu ska vi ta det lugnt en väcka och sedan börja trimma inför höstens starter ;)


Ulmus säker mot bromsarna i sitt flugtäcke ;)



Sommargalopp

Jag skulle fodra hästarna i morse men slutade jobbet vid 04 och då är det lite tidigt att ge hästarna frukost ;) Så jag gick och la mig och sov ett par timmar innan jag gick ut vid 8 och fodrade och släppte ut. In och sova ett par timmar till innan jag gick ut till stallet igen vid 13 för att rida ut med Agnes och lollos ponny Tambour. Vi red till Högvreten och galopperade och var väl ute i ca 1,5h. Ulmus blev rätt svettig ;) Ulmus ska ju till Tullnäs och tävla dressyr imorn men jag kände att det blev så himla mycket deessyrjobb förra veckan så han kunde må bra av att få komma ut och galoppera lite ;) Jag får rida fram lite längre till första klassen imorn bara så blir det nog bra :)









Tänk ang MsvB

Det känns väldigt skönt att vara färdigkvalad och inte längre behöva bry sig om procenten i resterande MsvC-starter. Planen är att börja träna lite byten i höst/vinter för att debutera MsvB under våren 2016. Så i höst ska vi bara starta MsvC och samla erfarenhet till rutinkontot för både mig och Ulmus. Ingen av oss har tävlat på den här nivån tidigare så vi har inget bråttom uppåt i klasserna utan vi fokuserar på att bli stabila över 62%. Jag försöker tänka långsiktigt och vill känna mig redo innan vi går upp en svårighetsgrad till på tävling. Dessutom så tycker jag att om man precis slutat tävla LA så är man inte redo för MsvB, och går man från LA/MsvC direkt till MsvC/MsvB och placerar sig första starten i MsvB så har man tävlat för länge i LA.

 

Det dröjjer nog innan vi får galoppera i täten på ärevarv igen.. ;)
 



Sammanfattning Lindesbergs Meeting

Nu har vi varit hemma ett par dagar och hunnit smälta helgens resultat. Jag är faktiskt väldigt nöjd med helgen. Alla våra starter landade på över 60%  och vi fick två ritter i MsvC på över 62% och är därmed färdigkvalade till MsvB. På det stora hela är jag väldigt nöjd med känslan i ritterna. Det har varit lite att antingen har han varit lite spänd men utan missar eller så har han varit fin och avslappnat men då har vi istället fått lite missar som taktfel i ökningar eller avbrott i galoppen. Så nu ska vi bara jobba vidare tills allt faller på plats med en avslappnad häst utan missar ;)

 

Föreningen Linde Ridskola var en väldigt trevlig tävlingsplats. Framridningstältet låg precis bredvid tävlingsbanan med speaker. Det fanns en grusväg och parkeringshagen som var perfekt att promenera eller skritta fram på. Litet mysigt stall med möjligheter att spola hästen. Okey cafeteria och 5min till centrum där ica hade öppet till 22 varje dag om man behövde något. Det enda minuset var väl egentligen bara att det inte fanns någon dusch men det kan en hästtjej överleva i två dagar utan ;)

 

 Gammal bild på oss från Värmdö RK