Fredag

Sitter på bussen hem från skolan. Praktiken är slut och nu är en ny kurs igång på universitetet. Jag missade bussen imorse, och lite tur var väl det, då hann jag mata hästarna och byta täcke på Ulmus ;)

Så har varit i skolan, köpte en kursbok efteråt som jag inte hade och nu har jag precis käkat lunch på bussen. Ska nu hem och ta det lite lugnt för att sen byta om och gå ut till stallet. Mockning står först på schemat, därefter programridning för Lisa 😉


Gosekatt ❤️



Update

Sen sist så har Manne börjat hoppa! :) Vi har ridit ganska mycket markarbete i alla gångarter och har varit med på ett par Eva-hoppningar och skuttat lite småhinder :) Han har varit riktigt duktig men har haft för mycket med skolan så har tyvärr inte hunnit trimma lika mycket under hösten som jag borde. 

Ulmus har tränat på och har inte gått superhårt. En del svettiga dressyrpass och hoppträningar men ganska lugnt därimellan. Vi startade en MsvC:1 hos Södertälje RK för 2v sen och den starten gick åt helvette.. Dagen innan red vi igenom programmet och gjorde den bästa rundan vi någonsin gjort! Han kändes bra på framridningen men blev superspänd inne på banan. I efterhand så skulle jag nog vågat spänna bågen ännu lite till på framridningen. Ritten slutade på 56,8%. Så nu försöker vi glömma den och tar nya tag på lördag!


Bild från sommarens meeting



Torsdag

Jag har sjukvecka så Manne har vilovecka.. Jag däckade ihop i värsta förkylningen natten till lördag, blev feberfri i tisdags men fortfarande inte frisk. Ida trimmade Ulmus i söndags, i måndags körde jag ett mini-dressypass i enbart skritt, tisdag blev klippning och promenad och igår blev det ett joggpass i ridhuset. Idag står det mellan uteritt eller fortsatt dressyrarbete. Tanken är att jag ska starta 2st klasser på lördag och vill vara så frisk som möjligt till dess. Dessutom bokade jag in programridning för Lisa imorn, vilket är perfekt genrep inför tävlingen, men energin ska räcka också.. Får se hur jag gör :)

Jag kände att jag inte skulle orka med Manne den här veckan och eftersom han vila nästan hela förra veckan så fick han lite vintervila nu för att sen vara igång när Ulmus vilar. Sen får jag se om Manne behöver 2-3veckor till vila i slutet på jan/feb.