Summering av Mars: Ulmus

Här kommer en sammanfattning över vad jag och Ulmus gjort i mars
 

14 mars var jag och Ulmus i Avesta och tävlade dressyr. Första klassen var en LA:4 som gick rätt bra – helt okey känsla som räckte till 65%. Vi var andra utanför placering så helt klart nöjd med det resultatet ;) Andra klassen var vår debut MsvC:2 och det gick över förväntan! :) Det var första gången vi överhuvudtaget red igenom hela programmet och vi gjorde utan större missar. Han var spänd i galoppfattningarna och i förvända galoppen men inga stora missar eller avbrott eller liknande. Procenten landade på 60,8% och det är jag oerhört nöjd med eftersom att det var första gången vi red MsvC:2 som dessutom är lite svårare än MsvC:1an. Så det känns skönt att inget av MsvC-programmen längre känns ouppnåeliga :)

 

Vi har även hoppat en hel del i mars. Först ut var en klubbtävling på Solna (95cm). Han kändes fin på framhoppningen och hoppade allt utan tvekan. Sen skulle vi in på tävlingsbanan.. Det skulle vara 2st ekipage samtidigt inne i stora ridhuset så jag trodde att man skulle få hålla sig beredd medan den innan hoppade. Men istället så bytte man plats parvis – dvs. att båda två hoppade innan båda gick ut och två nya kom in. Jag var först ut i mitt par och han nätt och jämnt hoppa upp (man gick in genom en liten dörr som man inte får rida genom) innan jag fick startsignal. Jag hann inte heller visa Ulmus vågplanks-oxern ordentligt som var i andra änden av ridhuset. Men vi startade och Ulmus hoppade de första 6 hindren lydigt fastän han stod emot lite så jag fick vara på honom lite extra. Hinder nr 7 var vågplanks-oxern och den kom väldigt snabbt ur hörnet. Jag han knappt vända upp mot den innan Ulmus stannade och det var för kort sträcka för att hinna få upp galoppen ordentligt. Efter 2 stopp bad jag hinderpersonalen lägga ned bakbommen så att vi fick komma över på tredje försöket. Lite surt eftersom han varit så fin på hoppträningarna och gått som tåget på Sollentunas klubbhoppningar men jag är ändå nöjd för han hoppade ändå de ”otittiga” hindren utan större problem.

 

En vecka efter Solnas klubbhoppning så var det dags för klubbhoppning på Sollentuna och snacka om att vi fick revansch! Ulmus var helt okey på framhoppningen men shit vilket tryck vi hade på banan! ^^ Han hade världens bjudning och även om jag bromsade in mot något hinder så var det inte som att vi hamnade i botten. Jag hade liksom hela tiden ett tryck i tygeln och han hoppade med spetsade öron :) Vi var felfria och gjorde typ vår bästa omhoppning någonsin och det tog oss till seger! :D Känns lite töntigt att vara så löjligt lycklig över att vinna en 90cm-klubbhoppning, men vafaan: det är liksom vår fjärde placering i hoppsammanhang på 7 år xP Så lite glad måste man ju får bli ;)

 

 



Summering av Mars: Manchester

Det har hänt en hel del under marsmånad. Här kommer en liten sammanfattning av vad Manchester gjort så kommer en summering av mars med Ulmus :)

 

Manchester preppas för fullt inför 3-årstestet som han nu är anmäld till. Han kommer genomföra den i Gävla den 31 maj. Fokus i ridningen har på sistone legat på galoppfattningar som han nu börjar bli riktigt bra på. Han har börjat bjuda lite i galoppen och nästa steg är att kunna galoppera hela varv. Det längsta vi har galopperat hittills har varit långsida-kortsida-långsida men den sista kortsidan är lite läskig så han bryter av där när jag försöker vända över. Men det släpper nog snart ;)

 

Sen var vi iväg med Team Man-Pop och löshoppade på Stjärnborg. Manne var en liten stjärna och hoppade 125cm utan större problem :D Det är bara 5cm från höjden de ska hoppa på 3-årstestet för att få hoppdiplom! :) Så vi ska tillbaka dit i slutet på april och löshoppa igen så fram till dess hoppar vi bara lite lågt hemma för att det inte ska kännas så jobbigt hela tiden ;)

 

Manchester förra våren 



Back on Track ^^

Jag har knappt kunnat rida senaste veckan vilket har varit en superbra uppladdning inför dressyrtävlingen på Lurbo i helgen - eller inte... Men igår testade jag att sitta i dressyrsadeln på Ullebullen igen och det gick relativtsmärtfritt! ;) Jag kan iaf sitta ned i alla gångarter nu så jag kommer åka till Lurbo och tävla. Igår blev det ett joggpass i ridhuset; lite övergångar på volten och träna att variera mellan låg rund  form och mer samling i galopp. Bullen skötte sig bra och frustade nöjt i galoppen. Medan jag har varit invalid har syrran ridit ut och sen ha jag longerat honom så han har ju ändå varit igång.
 
Idag står det uteritt på schemat och sen blir det dressyrtrimm fredag och lördag :)
 
Ge mig sommar..