Stallmys

Jag skulle egentligen bara mocka till 2 hästar och rida Ulmus men 3h senare ringer Richard och efterlyser mig ;P Jag var på stallmys-humör så när jag skulle spola benen på Manne så passade jag på att duscha den lerinpackade rastafari-manen och halsen. Då kan jag rida honom imorn innan han hinner ut i hagen så är värsta borstjobbet avklarat ;) Sen behövde Manne en torv och Ulmus fick en extra lång rykt innan jag joggade honom i ridhuset. Allt drog helt enkelt ut på tiden lite så att det typ tog dubbelt så lång tid än om jag bara skulle gjort det "nödvändiga".

Ulmus fick gå i ridhuset idag. Travade fram runt fyrkanten och gjorde sen övergångar på stora mittvolten. Vanligtvis gör jag ca 3st avsaktningar och igångsättningar i båda varven i trav och sedan likadant i galopp. Men idag växlade jag slumpmässigt mellan skritt, trav eller galopp för att få han lite mer uppmärksam på vad det är jag säger ;) Hästar är ju vanedjur då han har väl stenkoll på det där och blev lite förvånad när det var galopp redan efter första avsaktningen. Jag försöker att inte fastna i mönster för mycket så det är bra att göra lite tvärtom ibland. Jag travade av lite extra länge efteråt och Ulmus verkade nöjd :)

Imorn börjar jag inte förrän kl 13 så jag ska försöka hinna rida båda hästarna på.morgonen och försöka fixa så mycket jag hinner innan skolan. Det skulle vara skönt att ha allt klart när man kommer hem sen ;)



Nyduschad Manne inspekterar nya fleecetäcket från Gbg HS :)



Helgen

I lördags var päronen snälla och tog ut hästarna på morgonen då jag fick lite sovmorgon. Efter lunch mockade jag till alla 4 och red sen Ulmus. Skrittade fram en halvtimme nere på åkern och sen joggade jag honom i ridhuset. Ulmus har inga brodd längre och det är antingen jättelerigt eller jätteisigt på åkern; inte optimalt att galoppera på. Ulmus kändes avspänd och fin :) På kvällen drog jag och Richard till Kista och såg the Imitation Game - Benadict Cumberbacht (stavning?) är en så jävla bra skådis! :D

Igår jobbade jag på Sollentuna Ridskola 7-17 och fick en stallfri kväll eftersom syrran fixat klart allt i stallet och Sara red Ulmus :)

Idag har jag varit i skolan hela dagen och ska snart rida Ulmus. Manne har löshoppats idag så han är klar för idag ;)

Sara och Manne :)