Måndag

Idag har jag jobbat 7-17 på Solna. På vägen hem stannade jag på willys i Rotebro för att handla lite mat som jag droppade av hos min pojkvän som ligger däckad hemma hos sig i något influensa-liknande.. Sen hem och käka middag innan jag gick ut till stallet på kvällen och fixade lite till våra hästar och kvällsfodrade i stora stallet. Släppte Ulmus och Manchester i ridhuset en sväng så att de fick busa av sig lite ;)



storebror och lilleman ^^



Så vad gör jag nu för tiden?

Alla som inte träffar mig varje dag kanske inte riktigt vet vad jag gör om dagarna ;P Jag jobbar som fast personal varje måndag på Solna Ridskola (där även min syster jobbar heltid) och hoppar in och jobbar där så fort någon är sjuk/vill vara ledig. Jag jobbar även extra på Sollentuna Ridskola när det behövs, som nu under jul eller om någon där blir sjuk. Jobbade där ganska mycket förut så har ganska bra koll på rutinerna ;) När jag inte jobbar på ridskola jobbar jag hemma på gården med lunchfodringar, köra ut torv, hålla ordning och reda i stallet och sedan tar jag alla pass (intag/utsläpp) som ingen annan skriver upp sig på. Sedan har jag 2 egna hästar att ta hand om och om syrran jobbar heldag på ridskolan brukar jag fixa åt alla våra 4 hästar ;) Jag rider även Bart ca 1gång i veckan och även andras hästar om det är någon som vill ha hjälp ;)
 
Såhär såg föregående vecka ut för mig:
Måndag: Solna Ridskola 7-17, rida Ulmus+Bart
Tisdag: Morgonfodring av våra 4 hästar, mocka och fixa allt till dom. Lunchfodra stora stallet, insläpp av 35hästar vid 16 och sedan kvällsfodra alla vid 21.
Onsdag: Solna Ridskola 7-12:30, spolspilteträna Manchester, fixa lite till våra hästar
Torsdag: Solna Ridskola 7-12, rida Ulmus+Bart och fixa till våra hästar+Bart
Fredag: Sollentuna Ridskola 7-17, fixa till Bart och sedan skynda iväg till julfirande hos min pojkväns pappa och styvmamma
Lördag: Sollentuna Ridskola 7-15:30, hem och mocka till Ulmus+Manchester och ta in våra hästar. Rida Ulmus
Söndag: varit ledig från jobb :) Shoppat lite på mallandagsrean, ridit Ulmus och mockat/fixat till Ulmus+Manchester
 
 
Familjens julfoto från 2010 ;)
 
 



Ulmus börjar komma igång igen :)

Joggade Ulmus igårkväll i ridhuset och dressyrade lite på honom imorse. Det är så roligt för man märker verkligen när Ulmus inte gått ordetnlig dressyr på ett par veckor för han blir så himla laddad ;D Igår när jag joggade honom höll jag mest till på stora mittvolten och red övergångar mellan alla gångarter, och Ulmus var så himla laddad! Red utan sporrar och hade ändå jobbigt att bromsa ;P Han blir inte bara frammåt utan han söker sig nedåt på tygeln mer av sig självt och det är inte alls det här att skjuta ut underhalsen och streta. I galoppen så gick han i en stadig mellangalopp x) Det gick liksom inte att få det och gå så mycket långsammare.. Men till skillnad från förut när han blivit stark så var han ändå ihop och krökte snällt på nacken istället för att försöka giraffa ;)
 
Idag började jag på samma sätt som jag jobbat dagen innan - övergångar på en 20m-volt, vilket gick minst lika bra idag :) Precis samma vilja att arbeta men lite lugnare idag men verkligen inte seg, utan tempomessigt var han precis lagom ;) Jag gjorde ett par extra galoppfattningar eftersom han kändes så fin och tuffade på stadigt på volten och övergångarna/fattningarna kändes också bra :) Red sen ett par skänkelvikningar halvt igenom innan jag avslutade med någon mellantrav där jag inte pressade honom så mycket utan lät han mer öka själv när jag vände in på diagonalen.
 
Det känns bra nu att vi börjar bli back on track med träningen och att vi har en tävling som mål att sträva efter ;) Idag var det även lite extra roligt att rida eftersom vi var super-matchade i lila med benlindor och boots ^^
 
Glömde ta en bild på oss idag men här är en från när vi tränade för Martin Ågevall på Antuna. Ungefär såhär såg vi ut idag förutom att idag hade vi lila benlindor+boots och jag hade gråa ridbyxor ;)



Då var vi på't igen.. ;)

Nu är Ulmus lite halv-vila över så nu tänkte jag försöka dra igång bloggandet igen ;) Tycker inte att det är så kul att skriva när det inte är så mycket som hänt. Nu har jag anmält mig till 2014 första tävling - en LA på Botkyrka - så nu har jag 2 månader på mig att sparka igång Ullebullen så vi är igång och laddade tills dess ;) Nu när jag har någonting att sträva efter så då kommer bloggandet lite mer naturligt eftersom hästen inte bara lullar i skogen hela tiden :)






Mina Hästar

ULMUS f. 2000

e. Roderik    u. Tasha xx    ue. Brustolon xx

Ulmus är min snart 17-åriga halvblodsvalack som jag ägt i 8 år nu. När jag fick honom var han väldigt ostadig i formen och rädd för det mesta. Sina första 7år nere i Skåne hos uppfödarna gick han fälttävlan och var över en del i Tyskland och tränade. Tillslut tyckte de att han var för tittig i hoppningen och sålde honom till en dressyrdomare i Stockholm som dressyrhäst. Hon startade typ en LB och tyckte därefter att han inte hade tillräckligt med kapacitet för de klasser hon ville tävla. Det var därefter jag köpte Ulmus som hopphäst via en hästförmedlare i Stockholm.

 

Eftersom Ulmus är så himla tittig var det tur för honom att han är väldigt snäll att hantera och lätt att lasta. Om inte det hade fungerat så hade han nog inte blivit kvar så länge på Grana.. :P Men jag stod ut med honom och nu har vi hunnit med en hel del; placeringar upp till LA dressyr, 64% i MsvC, 2st placeringar i 1m-hoppning (varav en 1 vinst), debuterat fälttävlan, hubertusjakt och ridit tornerspel..

 

Vi har vägrat ut oss på otaliga hopptävlingar eller kommit i mål med över 20 fel.. Det var väl först efter 2-2,5 år då jag insåg att han tyckte dressyr var roligare. Han började bli stadigare i formen och sakta men säkert klättrade vi uppåt på resultatlistorna. Tack vare dressyren är han nu så pass lydig att vi tar oss runt de flesta hoppbanor, trots vattenmattor och skärmar under hindren, med bara en rivning eller enstaka stopp i värsta fall ;)

 

Han är ingen lätt häst på så sätt att han inte är en sån som ”bara går och kröker på nacken av sig själv”, vilket de flesta verkar tro att han gör. Man måste verkligen rida för att få han dit man vill. Vissa dagar hatar jag honom för att det inte bara är att sitta upp och ”glassa runt” men å andra sidan är det väl den egenskapen hos honom som gör mig till en bättre ryttare? ;) Det är inte ofta som det bara är att luta sig tillbaka och njuta men när man väl kommer dit går han som gud. Han är ingen super-gångartshäst som kommer gå St.Georg på 72% en vacker dag men förhoppningsvis kommer vi kunna starta MsvB på hyfsade procent inom ett par år iaf. Jag har inte så bråttom och det tar lite extra tid när det är både häst och ryttare som ska lära sig rörelserna ;)

 
 
 
 
 

 

MANCHESTER f. 2012

e. Marwin     u. Thelma     ue. Turban Rose xx

Manne, som han kallas, fyller 5år vid årsskiftet och vi har haft honom sedan han var 1,5år. Det är jag som har ridit in honom och visat honom på 3års-test (givetvis med hjälp av tränare och annat kunnigt folk omkring mig ;)). Men det är i princip bara jag som har suttit på honom, antalet gånger som andra har suttit på honom går typ att räkna på två händer :P

 

Han har utvecklats otroligt mycket i år och jag ser fram emot vår framtid ihop! I år har han gått regional 1m felfritt, 64% i LC dressyr och varit iväg på terrängläger där han fått goda omdömen från tränare. Vi har en del att jobba på men han har en jättebra grundinställning så med ännu mer rutin så tror jag att han kan bli hur bra som helst <3

 
 
 
 
 
 
 

 




Om Mig

Jag heter Linda Nyberg, är 24år gammal, och bor utanför Stockholm. Mina föräldrar driver ett inackorderingsstall på 33st boxar och vi har även ett eget litet stall där vi har våra tre egna hästar. Jag har bott på vår familjs gård i hela mitt liv och har alltid haft hästar runt omkring mig. Jag bor fortfarande på gården men numera i ett eget hus tillsammans med min pojkvän, min lillebror och vår inneboende Oskar.
 
Jag började rida på Harby ridskola när jag var 7år och gick sedan över till att rida på Solna Ridskola där jag red fram till 2008. Hösten 2008 flyttade jag till Skåne en kort period för att jobba hos dressyrryttaren Mattias Jansson. Efter tiden i Skåne så har jag jobbat på olika ridskolor i Stockholm och även som försteskötare hos Martin Ågevall.
 
Idag så arbetar jag halvtid på Sollentuna Ridskola och jobbar även extra hemma på gården och på Fjärilshuset i Hagaparken. Jag har två egna hästar som heter Ulmus och Manchester, ni kan läsa mer om dom under "Mina Hästar".
 
Jag har gjort "lite av allt" när det kommer till hästar. Jag började som hoppryttare, gick över till dressyr när Ulmus inte ville hoppa, tagit fälttävlansmärket på både ponny och storhäst, ridit hubertusjakt, blivit godkänd riddare inom riddarföreningen Celeres Nordica och deltagit i Tornerspels-SM samt tornerspelsshow i Finland. Nu fokuserar jag på dressyren med Ulmus och på fälttävlan med Manchester.