Duktiga hästar!

Hästarna var jättefina när vi red i måndags och redovisningen på körningen gick bra :)


Igår nollade Manne första klassen och vi rev två i 1m. Första rivningen var mitt fel då jag missade räkningen och bromsade för att få plats på fem språng när jag egentligen hade 6.... Insåg det i sista sekund men då var det för sent att korrigera så då rev vi nr 4. Sedan petade vi nr 6 som
Vi egentligen kom helt rätt på men han spände väl till lite grann vilket var tillräckligt för att få ner bommen ;) Men i övrigt en jättefuktig Manne som skötte sig jättebra trots kaosig framridning. Mycket bättre flyt på banan i andra klassen än i första och snarare mer energi så inte alls trött ;)

Igårkväll klippte jag och Rebecka Ulmus så att han är fit for fight att dressyra i helgen ;) Han skötte sig faktiskt väldigt bra med klippningen och börjar bli som att klippa en normal häst :) Han kan vara lite jobbig att klippa men som sagt mycket bättre än tidigare :) Manne ska också klippas i veckan. 

Idag hade vi lite genrep på körningen inför examineringen på fredag och Taggen var hur fin som helst! Vagnen är högtryckstvättad och selen är putsad så nu är det bara kvar att bada Taggen imorgon :) Jag hoppas att examen går bra men jag tror om jag bara lyckas hålla 110% fokus under mina rundor så kan det nog gå riktigt bra :D





Återigen ny vecka!

Gud, jag är så trött i veckorna att jag inte hinner med att tänka på bloggen.... Förra veckan hopptränade jag och Rebecka själva på Flyingehus. Vi gjorde inget avancerat utan byggde upp en liten bana på 5st hinder där vi hoppade lite relaterade linjer och höjde upp till 90-95cm. Avslutade med 3st språng på 1m. Manne skötte sig väldigt fint. Han var inge stark utan väntade med lagom bjudning, nästan lite matt. Han rev någon gång på den lägre höjden men hoppade sen upp sig fint om han kom nära. Ulmus skötte sig också superbra, han var pigg och glad så det var bara för Rebecka att sitta tillbaka och styra ;P De avslutade med en bana på 80-90cm :)
 
I fredags vilade båda hästarna, lördags promenerade Manne och Ulmus joggades. Igår red Rebecka ut på Manne och jag trimmade Ulmus en snabbis i ridhuset. Ulmus var fin men jag behövde få han att bli lite mer eftergiven "på riktigt" då han "låtsas" lite - dvs. man tror att han går på tygeln men minsta lilla anledning så kryper han ur. Fick honom att ta innerskänkeln ordentligt och flytta sig för den istället för att springa iväg vilket han ville göra lite. Tog några ordentliga förhållningar för att tydliggöra att det inte var fortare tempo jag var ute efter och sen var han på mattan igen ;)
 
Den här veckan så är det tävling för både Manne och Ulmus! Jag och Manne gör Skåne-debut på hoppbanan imorn och Rebecka gör Skåne-debut med Ulmus på sön :) Så vi kommer planera veckan efter det och jag ska försöka trimma Ulmus lite mer ordentligt någon av dagarna för det var ett tag sen nu! Richard kommer ner på onsdag och stannar till söndagmorgon <3 Det ska även hinnas med körexamen i veckan! Fullt upp med andra ord ;)
 
'
Dags att putsa stövlarna och plocka fram tävlingsoutfiten ;D
 



Det Stora Hoppet

"Det Stora Hoppet" är en ny tv-serie som hade premiär idag och som låter oss följa 6st hopp-tjejer i åldern 15-24år när de ska lära sina pappor att rida. En sån himla rolig program-idé som de utnyttjar så pass dåligt. Jätteroligt att ridsporten får mer utrymme i tv men väldigt tråkigt utfört. Det här programmet hade varit ett jättebra redskap visa korrekt och sund hästhållning med ett bra säkerhetstänk. "Ett bra säkerhetstänk" är mer än att papporna har hjälm och säkerhetsväst på sig, vilket iochförsig såklart är bra men bara en liten del av alla faktorer som spelar in.
 
Ska man producera ett sånt här program så är det väl självklart att man visar en föredömlig bild av att lära sig rida? Inte att den som håller i longerlinan gör det med hand samtidigt som denne står dubbelvikt och asgarvar. Självklart är det bra att visa den "roliga" sidan också men säkerhet kommer alltid först när det gäller hästar. Det borde vara en självklarhet att de som longerar har hjälm och handskar på sig - minst lika viktigt som att ryttaren har hjälm på sig. Och när man ändå visar hur dessa pappor lär sig rida från grunden; varför visar man inte hur man longerar en häst på ett korrekt sätt? Majoriteten av de som kollar lär ju ändå vara aktiva i stallet så varför inte passa på att lära dem någonting också?
 
Istället ska döttrarna stressa runt sina pappor och hetsa dom göra "P" innan de har gjort "A, B, C osv." först!? Om ryttaren inte ens kan kontrollera hästen i trav så finns det ju ingen anledning att ryttaren ska börja galoppera... Varför inte poängtera att man börjar med start och stopp, sen svänga, sen högre hastighet? Tänk alla unga tjejer och killar som kollar på det här och ska lära sin 10-åriga klasskompis att rida och sätter av i galopp direkt för det her de sett på tv...
 
Varför väljer man att vara på en blåsig utebana där det kör förbi fordon allra första gången de ska sitta på en häst? Varför inte börja i en mer kontrollerad miljö som t.ex. ett ridhus? Och varför har man valt att ändå ha så pass unga hästar? Visst det är jättefina hästar men känns inte helt vana med så pass gröna ryttare. Vad är det för fel på 16-åriga trygga och lugna läromästare som inte bryr sig om ryttaren hänger lite i ena tygeln? De här hästarna känns utvalda för att de är lite mer "sportiga" i typen och att det tydligt ska synas att de är "tävlingshästar" och inga lunkiga "ridskolehästar". Sedan kan det ju visst vara så att dessa hästar ingår i en gymnasieverksamhet och visst är skolhästar men de verkar inte uppenbart ha gått med såhär orutinrade ryttare innan.
 
Nej jag tycker att det är väldigt tråkigt att de har flummat bort hela konceptet istället för att göra något vettigt av det. Föredömligt och säkerhetsmässigt korrekt kommer ändå resultera i underhållande tv då papporna med största sannolikhet kommer ramla av lite kors och tvärs ändå med tanke på deras reaktionsförmåga. Tänk vilken genomslagskraft det hade fått om de hade kunnat utbilda båda ryttare som börjat rida eller de som funderar på att börja och ge dom en bild av hur det bör se ut. Hur många kommer börja rida när de ser att 75% ramlar av i galoppen första ridpasset? Nej, gör om och gör rätt!
 
Man får helt enkelt hålla tummarna att det blir lite mer föredömligt i kommande avsnitt...
 



Veckan som gått

I torsdags gick Manne på en promenad. Rebecka joggade Ulmus ute. Manne vilade i fredags och Rebecka red dressyrlektion för Aminda. Ulmus sko blev lös på väg hem från träningen så han fick vila på lördagen medan Manne fick en timmes skritt och lite trav ute. Igår fick Manne ridas ut igen, Ulmus gick en promenad och Taggen gick en promenad :)
 
Den här veckan är lite lugnare på skolfronten, eller vi har inte så mycket på schemat men desto mer att plugga själv inför anatomi-tentan. I helgen blir det lite intensivare då jag har min HAV-helg... Men det kommer vara skönt att ha den avklarad för då har jag inte stalltjänsthelg igen förrän i vår.
 
Ulmus kommer trimmas vidare i dressyr den här veckan. Manne ska försöka gå över lite bommar idag och sen ska vi se om det går bra att vi hoppar lite själv på Flyingehus på torsdag. Jag ska försöka låna en klippmaskin och klippa båda hästarna den här veckan också, Manne ser ju typ klippt ut men Ulmus är en isbjörn ;P
 
 



Tis-Ons

I tisdags slutade jag efter lunch-stalltjänsten så då åkte jag till stallet med Rebecka. Vi mockade och gjorde klart allt i stallet innan vi skrittade bort till Flyinge. Vi trimmade lite i Craaford. Manne kändes lite bättre, fortfarande lite svårare i höger men fick ändå lite mer stöd där och ingen katastrof-känsla. Tisdagen avslutades med filmkväll på Gustis :)
 
Igår hade jag körning på fm. Dagens tema var enhandsfattning! Övningen bestod av två stycken 15m-volter på ena långsidan och en båge in mellan kvartlinjen och medellinjen på andra långsidan. När man närmade sig hörnet innan bågen skulle man då byta grepp på tömmarna till enhandsfatting och styra bågen runt. Gick bågen bra så kunde man testa att rida även volterna med enhandsdfattning.
 
Det var väldigt roltigt med enhandsfattning. Snacka om kortslutning i hjärnan, ungefär som när man backar med släp :P Dels så var det ju ett helt nytt grepp på tömmarna men sen skulle du tippa omkull handen så att handens baksida hamnade uppåt. Sen så för att svänga vänster ska du flytta handen i sidled åt höger och tvärtom. Så förvirringen var påtaglig x)
 
Första gången jag styrde på bågen så flyttade jag handen åt fel håll så Taggen fortsatte inåt vilket gjorde att vi vände över ridbanan och började om igen :P Tror att jag fick till det bra på tredje försöket och sen gick det sämre någon gång och sen fick man till det igen. Det svåraste var ju att hålla reda på allting i huvudet, så fort man gjorde det så var det ganska enkelt. Taggen var superlydig så att så länge jag gjorde rätt så var han väldigt lätt att styra. I andra varvet var det varken lättare eller svårare utan ungefär samma. Jag testade inte volterna med enhandsfattning utan styrde in på de emellanåt med vanligt grepp på tömmarna. Kände att jag brukar ha lite problem i vanliga fall på volterna att han inte ska falla inåt så kände att jag hellre ville få ett bra känsla där.
 
Sedan var det lunchrast innan klassen delades i två på biologin. Halva klassen gjorde en dissektion och min halva gjorde en studie på hästars beteende i hagen. Ingen stor grej utan mer för vår skull att träna på hur man gör en studie och vilka tillvägagångssätt man kan ha. Skoldagen avslutades med em-HAV.
 
Kom till stallet vid strax före 17. Mockade till Ulmus och gjorde klart mat och vatten till båda. Rebecka trimmade Ulmus på Flyinge. När hon kom tillbaka började jag göra iordning Manne för hopplektion(!) medan Rebecka mockade åt honom ;)
 
Hoppträningen höls i Craaford för Astrid Antonsson. Hon är lärare på Flyinge men jag tror att hon mest har UP. Första gången jag tränar för henne men det gck bra! Gillade hennes upplägg, hon tog sig väldigt mycket tid till alla, hon var väldigt nogrann med detaljer och grunder men var positiv hela tiden. Hon kom med mycket konkreta synpunkter på saker och höll sig ganska nära det som Eva brukar säga. Så det kändes väldigt bra eftersom det kan bli jobbigt om en ny tränare har en helt ny hopp-filosofi än den man känner fungerar, det kan ju vara bra ibland om det gamla systemet inte fungerar.
 
Vi gjorde ett par framridningsövningar (utan bommar) med bågar i trav och olika volter med tempoväxlingar i galopp. Vi gick sen vidare med att hoppa en låg sockerbit med två galoppsprång till ett litet räcke. Gjorde det ett par gånger och de höjde räcket tills det blev en oxer. Vi skulle fokusera på att hålla hästarna raka och i Mannes fall korta galoppen lite då avståndet mellan var lite trångt. Hoppade sen en två-studs som vi sen byggde på med lite andra hinder och linjer. Avslutade med en bana på 5 språng. Banan var egentligen 10språng men jag ville inte hoppa hela banan då han inte hoppat sen i augusti.Hindren låg några på 80cm, några på 90cm och ett på 100cm. Jättefint flyt på banan, avstånden stämde och han kändes inte överdrivet trött.
 
Astrid tyckte att han hade väldigt stor galopp, första gången jag hör det då jag bara fått driva framåt hela tiden eftersom han har lite för lätt för samling. Så hon ville att jag ska börja rida mer tempoväxlingar och verkligen känna att jag får tillbaka honom ordentligt eftersom han har så mycket bjudning själv. Detta hör ju ihop lite med det jag och Evelina sa på hennes dressyrträning; Manne är en helt ny häst sen Skåne-flytten. Han har ett helt annat go, egen bjudning och en helt annan styrka i sig själv. Den här förändringen har jag inte riktigt hunnit med i vilket gör att jag blir lite passiv eftersom jag inte har behövt ta i så mycket tidigare. I övrigt tyckte hon att Manne hade en väldigt trevlig inställning, positiv på hinder och ser ut att vilja hoppa.
 
Jag kommer att testa rida för Ted, Aminda och även en till på Flyingehus (som Eva rekommenderade) men kan helt klart tänka mig att rida för Astrid fler gånger! :)
 
Gammal bild från apr 2016
 



Nuuu....

.... börjar jag landa efter Breedersveckan! Det har verkligen varit fullplanerade dagar hela veckan och besöken hemifrån har löst av varandra ;) Eva och Evelina var ju inte här nere bara för att träffa mig (:P) men det blev ju att vi käkade middag med dom mån-tis. Ons kom mamma och Albin, då åkte Eva och Evelina hem. På fredagen kom Richard ne och då åkte mamma och Albin hem. Richard var här till måndagmorgon så hela veckan har jag haft "besök". 
 
I torsdags red jag och Emelie ut på Ulmus och Manne direkt efter skolan. Sen åkte jag in till Lund med mamma och Albin. Vi kollade runt i butiker och avslutade med middag på grekisk restaurang.
 
I fredags skrittade jag ut Ulmus runt terrängbanan och Albin promenerade med runt. Efter lunch åkte vi till Teds terrängbana och kollade när 4-åringarna hoppade sin terrängbana. En väldigt fin terrängbana och jag längtar tills jag får träna där i vår! Sen var det dags att skjutsa familjen till flygplatsen. Jag hade ett par timmar över innan jag behövde åka för att hämta Rich i Lund så då svängde jag förbi stallet och smörjde all Ulmus utrustning.
 
I lördags red jag och Rebecka i Wallenberg och trimmade lite. Jag red Manne och det blev lite intensivare än tänkt då han inte riktigt ville samarbeta. I traven var han väldigt fin men högra galoppen var omöjlig. Jag fick inget stöd i tygeln och han gick och spände sig. Antingen tog han inte förhållningarna alls eller så tvärstannade han halvt i panik.. Så det blev väldigt mycket högergalopp.. I vänster var han rätt fin ganska fort så bytte tillbaka till höger och då blev det lite bättre. Jag och Richard åkte till Lund och gick på bio på kvällen :)
 
I söndags red Rebcka båda hästarna så jag fick sovmorgon :) Vid 14 åkte jag och började frisera Taggen innan vi gick en promenad. Sedan åkte jag och mockade och fixade maten till båda hästarna innan det var dags för intag. 
 
Igår  började en ny HAV-vecka inledde dagen med morgonmockning på Flyine. Vi var klara rätt fort faktiskt för att vara måndag. Skjutsade Richard till tåget och åkte sen hem och försökte strukturera upp mitt liv. Det gick sådär. Hämtade Rebecka och Emelie vid 11 och begav oss till Grannfodret då vårt foder till hästarna var slut. Hade sedan ridteori där vi hade gruppredovisning av våra observationer under Breeders. Ingen speciellt stort rodvisning men det märktes att det var nervöst med vissa (mig själv inkluderad) med första "riktiga" redovisningen framför klassen. Det gick bra iaf tror jag. AVlsutade skoldagen med körning, HAV för att sedan smörja körselen. Åkte sen till stallet för att lassa av fodret och hjälpa Rebecka fixa klart i stallet. Hon hade hunnit göra i prinip allt inklusive promenera till Flyinge och väga båda hästarna. Sedan gasade vi hem och bytte om för att åka tillbaka till Flyinge och medverka på ett HAS-möte (Hippologernas studentkår). Vi fick pizza och bulle, ungefär det jag tar med mig från de 2,5h...
 
Från och med idag blir det lite lugnare vecka iaf med halvdag tis och tors. Det är väl nu man borde börja komma igång att plugga. Vi får se... ;)
 
Fina Portos <3 Vill tävla...
 



Tis-Ons

Det blir verkligen långa dagar nu och fullspeckat från morgon till kväll!


I tisdags började dagen med föreläsning innan jag skyndade bort till stallet för att göra iordning Manne. Vi promenerade bort till Teds ridhus och tränade för Evelina som mötte upp oss där :) Han var väldigt spänd i ridhuset först men slappnade gradvis av efter en stund. Evelina frågade vad jag ville jobba med och jag svarade att verkligen jobba loss honom genom kroppen och få han i lite längre form, att han bär sig själv lite mer och ger ett stöd i handen. Sen vi flyttade ner känns det nästan som att hab har kommit in lite i en trottsålder; han överdramatiserar för saker, blir väldigt spänd och vill gärna krypa ihop i formen. Så det ville jag ha hjälp hur jag kommer ifrån. 

Vi började med att bara trava tills han började slappna av och jobbade sen mycket tempoväxlingar, ställning och att mina förhållningar går igenom. Han blev superfin! :D Jätteskönt att Evelina kunde trycka in en dressyrträning för mig <3 Kändes bra att få sitsen lite piskad i form också ;P

Manne känns verkligen som en helt annan häst än vad han var i juli. Han är ingen låtsas-ponny längre utan han känns som en häst. Han har hittat sin bjudning och har en helt annan power än vad man har kännt innan. Detta gör ju också att jag inte kan rida honom på exakt samma sätt som när han var lite segare och "vekare". Så det kändes jättenyttigt att få hjälp av Evelina som känner oss, kan vårt system och då bara behöver gå in och ändra på små saker. 

Efter träningen mockade jag till Ulmus innan jag cyklade hem och duschade. Tog med mig Emelie och plockade upp Rebecka för att åka till Jägersro på studiebesök. Nästan framme så fick vi vända då det var en i klassen som blivit lämnad. Vi gick rundvandring på Jägersro och fick lite information om travhästar och hur deras upplägg för tävling och träning ser ut. Köpte med oss ChopChop hem (<3) och åt middag med Eva och Evelina innan vi åkte till stallet för att mocka klart och promenera med Ulmus. 

Igår var det full rulle hela dagen! Började med körning kl 8. Några körde i par och de andra körde enbet, vi körde ute runt Granelund. När allt var putsat gasade jag iväg till Lund och hämtade mamma och lillebror som tagit flygbussen dit. Sedan släppte jag av dem på Flyinge medan jag åkte och mockade. Fick parkera bilen vid stallet eftersom att det var kaos att hitta parkering någon annanstans. Käkade frukost på läktaren vid 12:40 och gick sedan till föreläsningen som började kl 13. Efter lektionen gick jag och Rebecka till stallet och red direkt. Vi hann närma oss terrängbanan när himlen öppnar sig. Vi börjar trava mot Hastings när det börjar regna ÄNNU mer (hur nu det ens var möjligt..). Så efter att trava typ 30m galopperade vi istället bort till Hastings travade hemåt stallet och skrittade sista biten. Det fanns inte en torr fläck på ridbyxorna någonstans. Sadlarna dränktes och hästarna hade lika gärna kunnat komma från en simtur i sjön... Så hästarna fick mystäckena på och sedan in i nybäddade halmboxen för att käka.

Vi åkte hem och bytte om till tävlingsdress, hämtade mamma och lillebror och åkte sen till Flyinge och kollade på de 3-åriga hoppstona. Vi hjälpte Eva att visa hennes 3-åring som blev liite spänd och tappade då bjudningen. Hoppade egentligen fint men rev en av gångerna när det började bli lite högre vilket drog ner det hela lite. Men han såg inte speciellt tittig eller stressad ut, utan tog allt med ro ;) Han landade på 7,2 + 7, inga superpoäng men ändå en godkänd insats. 

Kvällen avslutades med middag på Donken i Lund och kom väl hem vid 23. 




Fina Rebecka och Manne när de travar fram till träningen i söndags :D




Körning v. 39

Måndag:

Vi körde på Hastings-banan. Vi fick göra en övning där hon hade ställt upp porter med koner längs medellinjen, dvs. som en rak ”tunnel”. Övningen gick ut på att först hålla oss i vänster varv, vända rätt upp mellan konerna och fortsätta rakt fram medan vi hade hästen ställd till vänster. När vi hade gjort det ca 4-5ggr bytte vi varv och gjorde samma övning i höger.

 

Taggen var lite stel till vänster och det tog ett par gånger för mig att hitta vägen rakt fram. Han vill gärna tro att han kan övningen och sticker lite iväg på en diagonal när vi passerat första konparet eftersom han tror att han ska vända runt dom.. Jag fick inte riktigt igenom ställningen till vänster. Sedan bytte vi till höger varv och där gick det mycket bättre! Jag fick igenom ställningen mycket bättre och fick en lite aha-upplevelse i hur tygeltagen ska gå till. Jag hade mycket lättare att vara elastisk i ytterhanden och kunde därför ställa igenom bättre utan att tappa linjen. När vi travade av testade jag en gång till åt vänster och då gick den lite bättre. Marie verkade jättenöjd och sa att det var det bästa hon hade sett honom vara ställd till höger :)

 

 

Onsdag:

Vi fortsatte med arbetet vi påbörjade i måndags men lade även in lite ökningar/samling. Så återigen fanns det konpar längs medellinjen där vi skulle rida rakt fram men ställa höger eller vänster. Sedan svängde man antingen vänster; då skulle man övergå till samlad trav på nästa långsida mellan två konmarkeringar, eller om man svängde till höger; då skulle man göra en övergång till mellantrav mellan två konmarkeringar på den andra långsidan.

 

Precis som i måndags så var det lättare att ställa igenom Taggen till höger, där fick vi till linjen och ställningen ganska bra på en gång. Men det var fortfarande svårt till vänster. Jag försökte jobba med det som Marie berättat om i slutet på lektionen i måndags: att ofta så blir man stum i högerhanden, oftast pga att man håller spöet i den handen, och får då svårare att hålla linjen när man ställer igenom till vänster då man inte kan vara elastisk i ytterhanden. Så jag försökte att verkligen tänka på det här när jag ställde vänster och efter ett par försök blev det bättre och jag började hitta känslan bättre. Det kommer mer naturligt när jag ställer till höger och jag måste aktivt tänka på det för att komma åt samma känsla när jag ställer till vänster.

 

Både i mellantraven och i samlade traven så blev Taggen lite lat. Jag fick jobba ganska mycket för att få honom att samla ordentligt och även för att länga ordentligt. Men när jag la in jobbet så gjorde han också det ;)

 

 

Fredag:

Fortsätter att bygga på samma arbete men övergick till lite mer tänk åt skänkelvikning. Vi vände rakt upp på medellinjen mellan ett konpar och skulle sedan fortsätta diagonalt utåt så att man kommer ut i samma varv igen. Om hästen hade svårt för att flytta sig så kunde man rida rakt fram någon gång och bara ställa istället.

 

Vi började återigen i vänster varv (jag tror att det är för att Marie vet att flera hästar har svårare i höger och vill börja med det lättare varvet). När vi vände upp mellan konparet på medellinjen för att påbörja förflyttningen utåt så har Taggen redan ramlat inåt, dvs. han genar redan i vändningen så att han kommer före mig och han tar inte innerskänkeln (mina duttar med pisken). Så i vänster varv så fick jag komma in lite diagonalt mellan konparet för att jag lättare skulle hamna på linjen för att sen kunna flytta ut han lite för innerskänkeln (pisken). Det blev bättre och jag fick till ett par steg förflyttning iaf.

 

I höger varv gick det rätt bra faktiskt! Första gångerna gick lite trögt men sedan fick jag 2-3st diagonaler med ganska bra förflyttning :) Anledningen till att jag har lättare i höger varv är för att jag har lättare kan vara elastisk i ytterhanden samt att han svarar bättre för innerskänkeln då (pisken).

 

Efteråt sa Marie att det var det bästa hon har sett Taggen gör skänkelvikningar, vilket såklart var jätteroligt att höra! :) Jag har för mig att hon sagt förut att han inte kan göra skänkelvikningar och då känns det ju extra kul när man lyckas. Sedan var det ju inte 8-mässiga skänkelvikningar utan snarare ett par stegs förflyttning i vänster och en halv diagonals förflyttning till höger ;)

 

 



Breeders-Måndag

Igår började dagen med grupparbete i restaurangen. Vi skulle svara på frågor till en artikel på engelska. Det tog rätt lång tid så vi var klara vid 12 men det känns som att vi fick ihop något bra iaf ;) Sedan åkte jag hem och käkade lunch. Planen var att rida Ulmus vid 13 när jag käkat upp men regnet öste ner utanför. Eftersom att jag inte hade någon lust att dränka Ulmus sadel eller komma dyngsur till körningen så ställde jag mig och mockade istället.

 

Begav mig sen till körningen i dubbla regnjackor för att förhoppningsvis vara relativt torr efteråt. Eftersom det är Breeders-vecka så finns det inte så mycket ridhustider vilket gör att vi som har körning får köra utomhus. Det var för blött och halt för att hålla till på Hastings så därför tog vi snabb tur runt terrängbanan istället.

 

Jag var nr 2 i ledet och framför mig har jag Marie, Miriam och Sacke. Vi började trava när vi kom ut på terrängbanan och vilket tempo vi hade xP Det kändes som att vi som långsammast gick i mellantrav och Taggen var asladdad och blev lite stark nästan. Vi fick stanna till på mitten för att vänta in resten av gruppen och sen satte vi av i mellantrav igen :D Regnet avtog när vi började köra så vi kom tillbaka till stallet torrare än när vi körde iväg ;)

 

Efter körningen så samlades min ”Breeders-grupp” på läktaren. Vi har ett grupparbete från Ridläran nu under breeders där vi ska observera ett visst antal ekipage och de olika grupperna ska fokusera på olika saker. Vår grupp fick ”Form” som fokus och det känns som att det gick väldigt bra för oss att samarbeta :)

 

Vid 18isch åkte vi till Flyingehus och mötte upp Eva och Evelina som har kommit ner nu med Evas 3-åring. Vi promenerade med honom en sväng innan vi åkte in till Sandby för att käka middag.

 

Det blev för sent för att rida efteråt så vi åkte bara förbi stallet och kollade till hästarna. Idag står dressyrträning för Evelina och studiebesök på Jägersro på schemat.

 

 



Grand Prix-hoppning till LB-debut

I lördags hade jag sovmorgon <3 Jag och Rebecka lämnade huset vid 11:30 för att åka och hämta hästsläpet i Eslöv. Vi lunchfodrade stallet och sen var jag funktionär i sista klassen under Flyinge Indoor som var 150cm Grand Prix. Jag fick sitta i domartornet och fylla i vilka hinder ekipagen fick fel på. Väldigt kul funktionärsuppgift då man får se hoppning från första parkett samt får en bättre inblick i vilka hinder som är utslagsgvande samt hur tight tiden var satt. Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow tog hem segern och red en så jävla bra omhoppning. Hon vågade gasa och satsa men tog ändå hem segern ganska enkelt med mer än 3ek tillgodo. Riktigt inspirerande ridning!
 
När banan var undanbyggd åkte vi till stallet för att rida. Rebecka hade mockat och fixat klart allt i stallet så det var bara att göra iordning hästarna på en gång. SÅ himla skönt! <3 Vi red på galoppbanan och galopperade lite grand, ca en långsida i varje varv. Hästarna skötte sig bra.
 
Idag åkte vi till stallet för att fodra vid 6:30, zzzzz.... När vi slängt åt hästarna mat tog vi en liten frukostpaus på bänken utanför stallet. VI packade släpet och sen började Rebecka knoppa medan jag tog ut hästarna. Vid 8:50 lastade vi Manne och åkte väl vid 9:00. Körningen gick bra och Rebecka höll koll på Manne i släpet medan jag gick och checkade in.
 
Rebecka red fram ca 40min innan hon blev kallad till banan. Ryttaren innan blev utesluten vilket gjorde att hon inte fick så mycket tid på sig inne på banan innan startsignal. De genomförde programmet väldigt stabilt och utan några katastrofmissar ;) Manne hoppade till för en bokstav i skritten, de fick ett byte i slutet av sista galoppdiagonalen och sen fick de en taktmiss i sista uppridningen men på det stora hela en bra ritt :) De sluttade på retliga 59.8%, dvs bara 1p ifrån den "magiska" 60%-gränsen. Men jag är supernöjd över deras insats och tycker att Manne var fin :) Han har kan ju vara så himla seg när han kommer in på dressyrbanan men med Rebecka såg han inte alls seg ut. Sedan har han ju inte startat ren dressyrtävling sen maj 2016 och dessutom hans debut på lång bana och med det det svåraste programmet han har gått ;)
 
Manne har skött sig jättebra idag med att åka släp, på framridning och även inne på banan; så guldstjärna till honhom idag :D
 
Rebecka och Manne när de travar runt innan startsignal (lättridning)