BART van de STRÜBBENHOF f. 2000

e. Herman 359     u. Itske D
 
Bart är alltså en frieservalack som står i vårt stall. Han är ca 163cm hög och ägs av vår granne Marie och hennes familj. För ett par veckor sedan ramlade hon av när hon red ut på Bart för att han blev rädd för en luftballong. Hon bröt ett par revben och hade av ena korsbandet i knät så hon kommer inte kunna rida ordentligt på ett tag. Så därför ska jag nu rida Bart på tisdagar.
 
Jag har ridit honom förut i perioder när hon behövt hjälp med dressyren. Hon har medryttare och en dotter som rider ibland men de får inte riktigt ihop honom ordentligt.Han har inte så mycket egen motor och väger närmre 650kg så det är rätt mycket häst att rida ihop ;) Det ska bli kul att rida honom nu igen och se om jag kan få någon pli på han ;) Har ridit han på lite markarbete för syrran förrut också men annars går han mest dressyr, körs ibland eller går ute i skogen ;)
 
 
 
Bart för ca 2år sen
 
 
 



Bartan i fredags

Red ju Bart i fredags men har inte hunnit berätta om det än ;) Det blev ett ganska kort men intensivt pass i ridhuset :) Jobbade honom på samma sätt som jag gjort förut; alltså mycket övergångar på volten. Red även lite serpentiner i trav och lite förberedande arbete för skänkelvikningar på diagonalen, dvs inte så mycket tvärning ;)

Han var fin och avslappnad i skritten från början :) Sen spände han till lite då och då i traven (förmodligen för att de hoppa lite hinder på andra halvan av ridhuset) men det släppte ganska snabbt ;) Galoppen gick också bra. Bart var lagom pigg hela passet ;)






Halloj

Det har ekat lite tomt här ett par dagar och det är helt enkelt för att jag inte ridit knappt. Ulmus haft en tappsko och har lite motivation vad gäller honom just nu. Tävlingssäsongen är ju över för hans del nu och han har betett sig som ett as senaste ridpassen men ska väl ta tag i hans motionerande nu igen..

Har inte heller kunnat rida Goldie eftersom han fortfarande inte är fräsch efter stengallan han hade i ena fram. Men ikväll ska det nog bli lite uppdatering för då ska jag rida både Bart och Ulmus ;)

Idag jobbar jag 7-17:30 på solna, lördag-söndag 7-16 på Veda och sen 7-17 på Solna på måndag; så min arbetsvecka har bara börjat xP

Sessan - Solnas stallkatt ^^





*suck

Jobbade på Solna idag mellan 7-13. Gick helt ok med tanke på att jag är halvt halt tack vare lårkakan. Åkte raka vägen hem och dog någon timme i min säng.

På eftermiddan har jag mockat, bytt vatten och tagit in våra fyra hästar. När jag skulle hämta Ulmus såg jag att han var halt (!?) och när han kommit in såg jag att han tappat en sko.. -.- han är väldigt ömfotad av sig så nu kan jag inte rida ikväll. Hade tänkt inviga nya hästfotbollen och testa rida med mitt ben men det får bli en annan dag ;)

Jag har också rensat lite i källaren. Totalt 7 höpåsar med vikta schabrak.. 2 påsar blev loppis/slänga och de andra 5 är sånt jag vill tvätta och spara.. Nej jag har inga "attachment issues" vad gäller schabrak...

Har precis käkat middag så ska snart ut igen och göra klart i stallet och spola av Ulmus ben. 


Såhär såg mitt lår ut igårkväll.. >.<



GOLISSA f.1991

e. National Zenith xx    u. Rosina     ue. Harras

 

Golissa är ännu en av Solna Ridskolas lektionshästar som gjort avtryck på mig. Hon var stor (165cm var gigantiskt för mig på den tiden ;P) och svart och väldigt snäll i spiltan. När jag började rida på Solna så hade alla ridskolehästar en personlig ryktpåse med ett motiv som hade anknytning till hästens namn, eller som i Golissas fall, beskrev hästens personlighet. Golissa hade nämligen ett vulkanutbrott på sin ryktpåse. He he.

 

Hon var en jättefin häst som jag red ganska mycket, kommer ihåg att jag valde henne på många av klubbtävlingarna. Hon var lagom pigg och inte så tittig på hinder. Men alla tyckte inte om att rida henne eftersom att rätt som det var så kunde hon explodera iväg i världens bockserie och då var det inte alla som kunde hålla sig kvar ;) De senaste åren hon gick på ridskolan skickade hon av i alla fall 2st ryttare in i sargen så att de fick åka till farbror doktorn.. Jag kommer ihåg att jag red henne strax efter en av dem ambulansfärderna och hon började bocka och jag kunde verkligen känna hur hon siktade in i väggen :S Men jag höll mig kvar och slapp brutna ben ;)

 

Jag och Golissa på klubbtävling, 2009
 
 
 



Inte min vecka.. ;P

Det var verkligen inte min vecka förra veckan. En häst som högg mig i ryggen i onsdags och igår lyckades jag bli sparkad av en häst på Veda.. -.- Jordens lårkaka på högra låret och jobbigt att gå/böja på benet ;/ Tog ledigt från jobbet idag för att vila upp benet och ska försöka jobba på Solna imorn istället. 

Sara red Ulmus i lördags och Syrran red honom igår eftersom jag anade att jag inte skulle lyckas ta mig upp i sadeln >.< Han fick vila idag så ska jag väl försöka rida honom imorn istället. 

Idag har jag hjälpt mamma klippa bort stygnen från Portos näsa, lunchfodrat och skruva ihop de sista höbackarna till övre stallet. Fick hjälp av pojkvännen att fixa till våra hästar och sen blivit lite bortskämd med middag och bio i kista på kvällen ;)


Manchester och Richard :)



KIM O’HARA f. 1994

e. Bugatti    u. Scarlet O’Hara    ue. Ceredigion xx

 

O’Hara är en ridskolehäst från Solna som jag ridit en hel del på lektion där. Hon går ibland under smeknamnet ”Ohyran” eftersom hon bits fram, sparkas bak och trampar man inte ned hälen ordentligt gör hon caprioler. Men bara man kommer förbi stadiet så är hon en jättefin häst ;P

 

Jag tror att innan hon kom till Solna så hade hon gått 1,30m-hoppning och hon hoppar fantastiskt – förutsatt att man hinner styra på hindret och att man överlever sträckan efter hindret ;) O’Hara är en häst med mycket motor och väldigt mycket egna åsikter; en rödhårig märr med andra ord ;) Men bara man hittar kontrollen och de rätta knapparna på henne så hoppar hon som en gud!

 

Hon var en av de senare hästarna som jag hade som ”min” på hoppspecialen. I hoppspecialen på Solna rider folk ofta samma häst under längre perioder för att verkligen få chans att rida in sig på den för att senare kanske kunna starta lokalt tillsammans. Jag har ridit henne lite periodvis innan och jag tror vi funkade ganska bra tillsammans eftersom jag är ganska orädd av mig. Man behöver inte göra någon stor grej av att hon galopperar på tvären och/eller sparkar bakut var tionde meter utan istället försöka ignorera det och bara rida som ingenting hände. Jag har startat henne någon gång på Solna i en 90cm-clearround och jag tror vi fick en rivning den gången. Har startat henne också på lite klubbtävlingar i dressyr och det har gått ganska bra :)

 

Jag fick vara med på en ridlärarkurs på Solna och rida O’Hara. Det var någon vidareutbildning för ridlärare i Stockholm och Björn frågade om jag ville vara med och rida eftersom han inte hade någon ryttare till O’Hara för tillfället. Det var Willemijn Kloos som höll i kursen och jag kan typ fortfarande inte sluta le när jag tänker tillbaka på de ridpassen ^^ Det var två förmiddagar man red och hon var superfin båda dagarna :) Dag 2 gjorde vi en övning när man skulle rida i galopp på en 8-volt med förvänd galopp åt ena hållet. Poängen med övningen var att man verkligen skulle samla hästen när man passerade medellinjen för att hästen inte skulle dra iväg och riskera byta galopp. Tror att det var en av de häftigaste känslorna jag haft i ridningen. Sista gångerna vi passerade medellinjen kunde vi i princip galoppera på stället. Det var liksom kontrollerat, ihop och det kändes som att vi aldrig gjort något annat typ ^^ Inget springa på tvären eller protester från O’Haras håll heller. Väldigt häftig känsla och jag kommer ihåg att Willemijn var nöjd med oss också ;)

 

Kim O’Hara är verkligen en superfin häst som idag går LA på stadiga 60-65% med sin nuvarande ryttare ;)

 

 
 
"Ohyra" i egen hög person ^^ <3
 
 
 
 



CARMEN f. 2000

Okänd härstamning

 

Carmen är en väldigt charmig ridskolehäst som står på Solna Ridskola. Det var henne jag red min sista tid i hoppspecialen. Hon är inte den snyggaste av hästar – för stort huvud med konvex nosrygg, lite benig över korset (dvs. när jag red henne, hon kanske är bättre musklad idag) och sedan är hon skäck. Jag gillar skäckar och hästar med lite annorlunda färg, men ni kan ju tänka er hur dressyrtanterna rynkade på näsan när de passerade hennes spilta.

 

Hon är verkligen en supertrevlig häst. Hon var inte så välutbildad när hon först kom till Solna och i början när jag red henne hade hon problem till exempel med att bara fatta galopp och sedan fatta rätt galopp. När man väl fått henne i galopp gick det oftast ganska fort :P Men hon var aldrig dum, bara hon förstod uppgiften försökte hon alltid sitt bästa. Jag var den som i princip fick lära henne hoppa. Taxering var inte så mycket att snacka om utan det var bara att försöka få till en bra galopp, hålla upp hennes stora och tunga huvud, hålla i sig och hoppas på att vi skulle pricka hindret. Sedan hoppades man också på att hon skulle försöka lyfta på benen också ;P Hon var inte en av dom här stjärnhästarna som är superflashiga med världens benteknik över hindren, men hon var snäll, ambitiös och en väldigt glad häst! Det roliga med att rida lite oerfarna hästar är att man får glädjas över de små sakerna och att framstegen kommer ofta.

 

I slutet när jag red henne kunde hon fatta rätt galopp i båda varven och vi tog oss runt en 90-bana på ridskolans lokala hopptävling med en rivning. Så himla söt och snäll häst som jag tror kommer bidra med väldigt mycket till ridskolan!

 

Carmens otroligt unika hoppteknik ;) Hon hadelite svårt med taxeringen..
 
Men det blev bättre ;)
 
 



ZIGGY STARTDUST f. 2006

e. Quite Easy    u. Jet Set de Boisy    ue. Ryon d’Anzex x

 

Ziggy var en väldigt söt liten häst. Det är vår förre hopptränare Louise Haléns häst, han är jämngammal med Goldie men lite efter på utbildningsskalan. Lisen, som hon kallas, hade lyckats bryta handleden och då tog vi hem Ziggy till oss ett tag när Lisen inte riktigt hann med. När Ziggy kom till Grana 2011 visste han knappt var skänkeln var och det gick nätt och jämnt att svänga honom :P Och vi förstod verkligen inte hur han hade kunnat ta sig runt en lokal 1m-bana helgen innan.. Men han var jättetrevlig och förstod vartefter veckorna gick vad vi menade. Har aldrig suttit på en häst med en så pass långsam skritt… Förutom när jag satte upp en sväng på Ziggys halvsyrra som skritta minst lika långsamt. Men hans skritt var seriöst hopplöst långsam och man kunde inte göra så mycket åt den..

 

Han var ju världens gulligaste häst att hoppa. Han visste ju knappt vad galoppskänkeln betydde och man kunde komma mot en oxer på 1m i jordens slängtrav – men på något sätt kravlade han sig alltid över utan att rida. Oavsett bra tempo eller inte, eller om man kom ”rätt” på hindret och oavsett vilka förutsättningar man hade så hoppade han glatt och försökte ta sig över hindret felfritt. Han såg ju ut lite som ”hej-kom-och-hjälp-mig” ibland, men otroligt söt häst som vi hade väldigt kul med.

 

Han stod hos och någon månad eller två innan han åkte hem till Lisen igen. Idag har han debuterat 1,30m och placeringar i 1,20m i alla fall.

 

 
 
Han gillade att leka i snöhögar ^^
 



MANCHESTER f. 2012

e. Marwin     u. Thelma     ue. Turban Rose
 
Manne/Chester/Marwin som han kallas (vi har inte riktigt bestämt oss än ;P) är då det senaste tillskottet i vårat lilla stall. Han är en 1,5 årig valack (född i april 2012) som mamma fastnade för när hon råkade snubbla över hans annons ;) Han är väldigt söt med sin breda vita bläs och tre höga strumpor. Han är lite blyg ibland men inte särskilt rädd eller hispig. Han kommer nästan alltid fram och hälsar i hagen och är snäll att leda och borsta på. 
 
Tanken är väl att han ska bli mitt projekt när vi ridit in honom. Hans pappa har gått internationell hoppning och msv dressyr, hans mamma har gått msva klasser i både hoppning och fälttävlan. Hans farföräldrar har gått höga klasser i dressyr och hans morföräldrar svår fälttävlan; så det finns potential för lite allt möjligt ;) Han är ingen supergångartshäst men rör sig trevligt och verkar ha bra psyke. När vi tittade på han hos uppfödaren travade han glatt över ett par bommar med rätt taxering ;) Han brukar kliva över en stock vi har i hagen också så hoppa borde inte bli några problem ;) Vi ska nog också kunna sprätta runt lite på dressyrbanorna också utan större problem :)
 
 
 
 
 
Sista bilden är från första mötet ;)

 
 
 



Inte min dag idag...

Böjade med att sätta sig i bilen vid strax efter 06:00 för att börja jobba vid 6:30 på Solna. Dagen gick väl hyffsat smidigt fram tills att jag skulle byta täcke på en av privathästarna. Står på gången och har tagit av täcken varpå jag ställer mig framför hästen och börjar vik täcket för att hänga upp det. Då, helt utan anledning, hugger hästf**n mig rätt över ländryggen! Jag hade 'förstått' om han hade blivit sur för att jag försökte flytta på honom men jag rörde inte ens hästen; bara ren ouppfostran... >:/ Så med en svidande rygg var det bara att sätta sig i bilen hem vid 17 och försöka köra utan att ha ryggen mot ryggstödet :P
 
Hemma så mockade jag, tog in hästarna och bytte deras vattenhinkar innan jag åkte tillbaka till Solna för att hämta syrran (som slutade 2h efter mig..). Sen var det skynda ut i stallet och börja göra iordning Ulmus till hopplektionen. Hann precis börja oroa mig för hur det skulle vara att ha säkerhetsvästen över hästbettet när jag upptäcker att Ulmus tappat en sko... ):/ Eftersom Ulmus är väldigt ömfotad var det ingen idé att försöka sig ut till ridhuset, så så gick det med den hopplektionen för mig ;) Gick och sopade utestallet istället och slängde lite sopsäckar.
 
Nu hoppas jag att jag kommer kunna sova inatt och att morgondagen går utan missöden..
 
 

*morr..



Tisdag

Lunchfodrat, tömt plasttunnor och hjälpt hovslagaren med Portos och Goldie. Portos hade trampat till ena traktern på högra framskon och Goldie hade en stengalla vänster fram.. Men Maria fixa till den så nu ska han stå med jodopaxomslag ett par dagar. 

Jag har ridit Bart idag också. Jag kommer rida han varje tisdag nu framöver tills ägaren mår bättre efter sin avramling (då hon bröt ett par revben och hade av korsbandet..). Det gick väldigt bra att rida Bart idag ;) Tränade på lite samma saker som senast men den här gången gick det bra fortare och han blev inte lika trött. Så nästa vecka ska jag trappa upp det lite ;)

Joggade Ulmus en sväng i ridhuset efteråt. Han verkade pigg och glad så vi får se hur det går imorn när vi ska vara med och hoppa ;)


Bart



Måndag

Idag fick Ulmus gå en promenad tillsammans med Chester. Jag ledde Chester och Richard gick framför med Ulmus ;) Vi gick ett varv på slingan och det gick bra ;) Chester vill gärna gå precis där en själv går för att en del saker är lite läskigt :P men annars sköter han sig väldigt bra :)

Har även lunchfodrat stora stallet idag och invigt deras nya foderlådor. Vi har ställt ut en lastpall/häst i varje hage där vi skruvat fast en plastback. Detta för att det inte ska bli så mycket spill eller lera i hagarna ;) Verkar funka riktigt bra. 


Bart och övriga flockmedlemmar som mumsar ur sina nya lunchbackar ;)


Motionerade pojkvännen tillsammans med hästen idag ;) <3



RI-TACHIE v/h KASTANJEHOF f.1994

e. Landetto    (ee. Landgraf I)    u. Lasquina v/h Kastanjehof    ue. Pachat II

 

Rajjan som han kallades var min systers första stora häst. När hon jobbade i England en sommar stötte hon på Rye. Hans ägare som jobbade i samma stall som Lollo hade inte tid för honom och syrran fick rida honom en hel del när hon var där. Hon blev kär och frågade mamma om hon fick ta med han hem. Så syrran skrev på kontrakt och köpte honom.

 

Belgiskt halvblod, 178cm hög var han och bred om rumpan trots att han var tunn i hullet. Han gick väl upp minst 50kg hos oss och såg ut som en riktig tävlingshäst. Han hade verkligen ett hjärta av guld och en av de snällaste hästar jag träffat. Han gjorde alltid sitt bästa och tog placeringar med syrran regionalt 1,20m-hoppning.

 

När vi var på meeting i Älvdalen en sommar så fick jag låna honom sista dagen. Ulmus hade vägrat ut sig eller fått 20 fel i typ alla sina starter så jag var inte så himla glad. Syrran hade fått ett par placeringar och vunnit någon av sina klasser så då sa hon att jag fick låna Rajjan på sista dagens 1,10m-klass. Det var bara att sitta och hålla i sig så skötte han själva hoppningen själv ;) Vi hann inte styra på trämuren som stod på ena kortsidan men i övrigt var vi felfria. Verkligen en riktig läromästare! ;)

 

Tyvärr blev inte hans tävlingskarriär och tid hos oss lika lång som vi hade hoppats på. Han kändes inte helt fräsch på en dressyrträning så de åkte in och kollade honom. Han var typ halt på 3 av 4 ben och hade hovbensförändringar. De kunde inte säga hur allvarliga hovbensförändringarna var eftersom de inte hade några tidigare röntgenplåtar att jämföra med. Han behandlades i två omgångar tror jag, men Rye svarade inte på behandlingen som vi hoppats och vi fick fatta det svåra beslutet att ta bort honom.

 

 
 
 
 



Jag lever fortfarande..

Det har ekst lite tomt här på bloggen den senaste veckan; men jag tänkte bara tala om att jag och hästarna lever! Jag ska gaska upp bloggandet nu och försöka uppdatera lite mer kontinuerligt ;)

Ska berätta mer om den här killen också.. ;)





Fail..

Hade skrivit ett inlägg igår om hur min fredag såg ut men det har tydligen försvunnit..

Igår var jag och tävlade hos Stäketryttarnas HSF. Vi har bara varit där och tävlat hoppning innan så jag anade att han skulle vara spänd - vilket han var.. :( Superspänd häst ledde till en massa missar. Han blir liksom överladda: jättestark och bara skenar runt typ. Så fort han tror att man ska in på en rak linje så drar han för att tror att det ska vara en ökning där -.- Vi landade på 1/2 poäng från 60% så det får jag väl vara nästan nöjd med ;P

Nu står jag som ut/insläpp på Solna FRKs lokala deesdyrtävling. Ska starta en LA:4a i em så får vi se hur det går ;S



Torsdag

Igår fick jag sovmorgon :3 gick upp lagom till lunchfodringen och sen mockade jag till våra 3 hästar innan jag och mamma åkte och hämta Fva Bengtsson som vi tränar för. Vi åkte ut till Ekerö för att titta på en unghäst som mamma hittade, mer om det senare om det blir altuellt ;) Var hemma vid 19:30 och då bytte jag om och gick ut och fixade klart i stallet. Borstade och satte på Ulmus benskydd innan jag kvällsfodrade stora stallet vid 21 och därefter dressyrade jag en sväng på Ulmus :)

Vi höll tid i ridhuset eftersom det var ganska kallt. Joggade honom först på mittvolten och gjorde övergångar mellan skritt-trav-galopp. Han fick skritta lite på lång tygel och sen tränade jag på skänkelvikningarna som är med i LA:3 pch LA:4. Red lite bakdelsvändningar och de kändes faktiskt helt okey så då avslutade jag med att trava på lite lång tygel ;) Han kändes fin och avslappnad hela passet, pigg och glad :)


Gammal bild på Ulmus utanför vårt ridhus ;)



...

Vad har jag haft för mig på eftermiddagen då..? ;P








Onsdag

Igår jobbade jag fm på Solna Ridskola och sen så hoppade jag Portos på kvällen. Det gick bra men han var inte riktigt lika fin som förra veckan ;) under framridningen blev han lite springig och spänner sig. Uppvärmningsövningen bestod utav en travbommar på en volt vid A och en volt med galoppbommar vid C. Vi fick till några bra volter till slut ;)  Sen hoppade vi fram på alla hinder/linjer var för sig innan allt knöts ihop till en bana på 11 språng. Banan kändes bra, det gick lite fort ibland men det kändes inte okontrollerat. Sista långsidan skulle man få in 4 galoppsprång men det var alltså nr 10 och 11, jag var trött och ville inte bråka med han för mycket så den tog vi på 3 språng.. xP Men som sagt hyffsat bra flyt och kom vi nära eller stort så ordnade han upp det ;) Mamma filmade med sin mobil så ska försöka ladda upp den senare ;)


Gammal bild på Portos ;)



PHOEBE II f. 2004

e. Vernons Veuve Cliqout    u. Fiffilina    ue. Miclas Madoc

 

Phoebe är allstå vårt egenuppfödda new forest-sto. Jag och syrran var med under hela processen från att leta hingst till när fölet ploppa ut i boxen. Det är även jag och Lollo som ridit in och grundutbildat henne, med våra tränares hjälp såklart.

 

Phoebe var väldigt envis och visste vad hon ville. Hon visste precis vem det var som kom med de jobbiga idéerna under träningarna så ridläraren satt inte alltid säkert :P Jag kommer ihåg när vi hoppade mur första gången och att hon - direkt i landningen – tvärnitar, bockar, reser sig och snurrar 180grader på bakbenen av ren lycka för att hon överlevde xP Jag hängde löst den gången men lyckades på något sätt hålla mig kvar. Det roliga var att det var bara med mig hon bockade och reste sig, alltid när syrran red höll hon sig i skinnet. Och jag tycker inte att jag satte särskilt mycket mer press på henne :P Hon kände väl att hon kunde passa på och att jag klarade av att hålla mig kvar de flesta gångerna ;)

 

Ulmus älskade Phoebe. Sekunden han klev in i hagen var Phoebe ”hans” och han skulle gensast försvara henne mot den andra valacken (som Phoebe redan gått med i ett par månader.. :P).

 

När jag och Lollo började bli för stora för Phoebe bestämde vi oss för att sälja henne. Vi hann inte riktigt med henne utan hade våra egna tävlingshästar att fokusera på. Vi ville att Phoebe skulle få bli en rosettplockande tävlingsponny och vi var lite för stora för att ta henne dit. Hon blev såld till en hoppryttare i Dalarna där jag tror att hon trivs och har det bra.

 

 
 
 
 
 



FIFFILINA f. 1993

e. Miclas Madoc    u. Ceder Utrica    ue. Oakley David

 

Fiffi var ett new forest-sto och hon var min systers allra första egna häst. Hon var också den första hästen vår familj någonsin köpt. Vilket resulterade i att vi glömt fråga om hästen var lättlastad.. :P Så vi skrev på köpekontraktet och efter att ha försökt lasta ponnyn i 3h gick hon in och vi kunde ta med henne hem ;) Vi tävlade inte så mycket våra första år så då var lastningen inget problem eftersom att vi inte lämnade gården så ofta. Tävlade vi på blåbärshoppningar red vi oftast dit och hem.

 

Vi har haft väldigt roligt med Fiffi och hon var en ganska trygg och stabil häst. Jag har ridit lite voltige på henne på julshower och stått på hennes rygg i galopp – väldigt häftig känsla. Det var även på Fiffi jag red min absolut första hopptävling som avslutning på ett ridläger. Ville inte tävla Madicken den gången för att hon bockade så jag fick låna Fiffi.. :P Jag travade runt banan (hindren låg väl på runt 50cm) och jag behövde knappt styra för Fiffi skötte det mesta själv ;) Det slutade med att jag vann(!) och inför prisutdelning försökte syster och mamma förklara att jag skulle galoppera ärevarv 2 varv eftersom jag vunnit. Så jag kommer in på banan och börjar galoppera mina ärevarv medan ridlärarna inte fattar någonting xP Sen fick jag min rosett och mina applåder och sen fick jag galoppera ärevarv en gång till ^^

 

Vi har även tagit ett föl på Fiffi. Väldigt bra erfarenhet att hantera Fiffi under dräktigheten och sedan att få vara med vid förlossningen och inridningen och utbildningen av fölet.

 

Fiffi blev såld tillsammans med Nektar till Solna Ridskola där hon fortfarande är verksam ridskolehäst. Hon är de flesta ungarnas favorit och älskar all uppmärksamhet. Hon är den trygga stabila ridskoleponnyn men gör inte allt gratis. Hon går inte med på så mycket klubbtävlingar för hon tycker det tydligen är så kul att barnen inte rår på att bromsa henne… hehe ;)

 

 
 
 



Måndag

Igår jobbade jag på Solna Ridskola mellan 7-17. När jag kom hem gick jag ut till stallet och fixade lite. Sen in och duscha för att åka och käka middag med pojkvännen ^^ Ulmus fick vila igår eftersom han tävlade i söndags så det var bara kvällsfodring vid 21 sen på kvällen ;)