Sjukstuga :(

I tisdags vaknade jag upp med ont i halsen och feber :( Det kändes för sent att sjukanmäla sig så åkte till ridskolan och jobbade fm. Som tur var blev vi 3st hela fm så mockningen gick fort ;)

Så pga förkylning så gick den här veckan från att vara en 7-dagarsvecka med jobb till att bli 4st arbetsdagar. Fick sjukanmäla mig i onsdags från Fjärilshuset och fick ledigt från ridskolan i torsdags för att vara tilltäckligt pigg att jobba igår medan alla ridlärare var på Friends. Idag är jag sjukanmäld från Fjärilshuset och imorn jobbar jag heldag på ridskolan. Missade även Friends i torsdags för att jag var sjuk :(

Det känns bättre att jobba i stallet när man är lite sjuk för där blir det inte samma nära kundkontakt. Man kan stå och mocka i sin box och hosta och snörvla för det är inte så mycket folk där ;) Inte lika fräscht första intryck om man gör det i kassan på Fjärilshuset och så ska man räcka över pengar när man precist snytit sig...

Igår var vi på Mälarkliniken med Ulmus, både bra och dåliga nyheter. Mer om det senare. Vi ska tillbaka om 10dgr.

Hästarna har typ vilat hela veckan för jag har inte haft någon energi över till att rida. Kört lite Rickett-övningar med Manne i ridhuset men det är ju inte särskilt ansträngande för kroppen utan mer hjärnan som får jobba ;) Jag ska försöka rida båda en sväng idag.




Dålig update.. >.<

Det har varit rätt fullt upp hela helgen så har glömt att skriva här lite. I lördags hade vi clinic här hemma hela dagen med John Rickett. Extremt uppskattat av alla som var där och han har alltid intressanta saker att säga. Han är väldigt lätt att lyssna på för han skämtar mycket och är bra på att hålla stämningen lättsam. På förmiddagen handlade det om hästhantering och efter lunch var det lastträning på schemat ;) Fick lite tips om hur jag ska försöka få Manne att slappna av lite mer i transporten.
     Julpyntade lite hemma på eftermiddagen, bytte gardiner och tog fram mina tomtar :) Hade intaget i nedre stallet också och fixade i stallet efter det.
 
I söndags jobbade jag hela dagen på ridskolan. Avslutade 6-dagars jobbveckan med att jobba längsta dagen på veckan zzzzz. Men det gick rätt smidigt på jobbet iaf så dog någon timme på soffan när jag kom hem innan jag behövde gå ut och fixa till mina hästar. Agnes red Ulmus igår en sväng.
 
Idag jobbade jag extra på ridskolan och drog sedan direkt efter jobbet till stan för att shoppa lite. Manne skoddes imorse men han hade lyckets tappa en sko när jag tog in honom... *suck. Så hovslagaren kommer tillbaka på ons för att slå på den.
 
Typ såhär ser hagen ut nu. Blä. Vill ha käle i marken och snö.



Äntligen fredag

Jobbade på ridskolan fram till lunch och sedan har jag fixat hemma i stallet fram till intaget. Efter intaget lastade jag in Ullebullen i lilla släpet och åkte till Stora Benhamra för att träna för Evelina. Jag lyckades få med mig Rich som sällskap/mästerfotograf ^^

Träningen idag kändes skitbra och klart bäst hittills! Poletten börjar trilla ner vad gäller hennes system och jag känner att min kropp börjar få tillbaka muskelminnet ;) Jag har känt att jag har tappat så otroligt mycket på att inte ridit "ordentlig" dressyr på typ ett år. Men nu känns det som att vi börjar hitta tillbaka!

Själva arbetet var mest på volten och lite skänkelvikningar på diagonalen. Det gick mest ut på att han hela tiden ska vara avspänd, söka stöd till bettet och vara lite mer känslig för skänkeln för att få honom mjukare och mer i ramen. Mycket av det blir bättre bara att jag sitter ordentligt och tänker på att ha mina händer korrekt. Jag har en massa konstiga handställnibgar för mig som vi måste träna bort :P

Jag kände också väldigt tydligt i galoppen att jag måste komma ner ordentligt på sittbenen i sadeln för som det är nu tippar jag typ bäcknet frammåt så att sittbenen knappt nuddar sadeln. Så fort jag fick ner sittbenen i galoppen så blev det en helt annan känsla och Ulmus slappnade av lite i formen. Så det är bara att träna vidare ;D

Rich fotade lite, blev lite suddigt (vi red förmodligen så fort x)) men det är bilder iaf ^^




Hoppträning igår

Jag var med och hoppade för Eva på Manne igår. Det var mycket lydnadsträning med sockerbitshinder och enkelhinder som avslutades med en lång bana. Det fanns ett hinder som bestod av en planka som hoppades från E-B/B-E som man tog flera gånger i banan för att byta varv. Manne var lite pigg i början men hoppade jättefint hela passet och banan gick ocksp bra :)
 
Manne på Sollentuna RKs hopptävling i våras
 



Fullspäckad helg

Det har varit full rulle för mig hela förra veckan ända in i helgen ;)

En kollega har varit sjuk så jag har jobbat mycket extra på ridskolan och så lägger man till snökaos på det så har man lite att göra.

I tisdags tränade jag för Evelina Karlsson och i lördags var det dags för Ulmus andra start för i år. Det var en LA:3 och vi landade på 58%, ett resultat som redan är glömt. Ulmus var extremt spänd, vilket han blir när han inte startar på länge, men ändå tråkig poäng :(

Manne var med på klubbdressyr i söndags och startade sin andra LC:1 och första starten med dressyrstaket. Extremt tittig på dressyrstaketet vilket gjorde honom lite seg men ändå ok i formen. Vi slutade på 60,37% vilket jag ändå är rätt nöjd med. Vi laddar om för KM i december ;)

Igår jobbade jag fm på ridskolan och red sedan clinic för Roger Ohlsson på kvällen. Vi skulle representera ett MsvC-ekipage och jag tyckte ändå att Ulmus skötte sig bra. Han var inte särskilt spänd på staket eller publik utan behöver släppa igenom mer i kroppen då hn blir spänd i underhalsen. Han behöver lite mer styrka för att bli stadigare på de momenten men vi kunde iaf visa upp själva rörelsen fastän hästen hade kunnat vara mer avspänd och bärig ;)




Vinter

Snön är djup och livet leker! <3