ZIGGY STARTDUST f. 2006

e. Quite Easy    u. Jet Set de Boisy    ue. Ryon d’Anzex x

 

Ziggy var en väldigt söt liten häst. Det är vår förre hopptränare Louise Haléns häst, han är jämngammal med Goldie men lite efter på utbildningsskalan. Lisen, som hon kallas, hade lyckats bryta handleden och då tog vi hem Ziggy till oss ett tag när Lisen inte riktigt hann med. När Ziggy kom till Grana 2011 visste han knappt var skänkeln var och det gick nätt och jämnt att svänga honom :P Och vi förstod verkligen inte hur han hade kunnat ta sig runt en lokal 1m-bana helgen innan.. Men han var jättetrevlig och förstod vartefter veckorna gick vad vi menade. Har aldrig suttit på en häst med en så pass långsam skritt… Förutom när jag satte upp en sväng på Ziggys halvsyrra som skritta minst lika långsamt. Men hans skritt var seriöst hopplöst långsam och man kunde inte göra så mycket åt den..

 

Han var ju världens gulligaste häst att hoppa. Han visste ju knappt vad galoppskänkeln betydde och man kunde komma mot en oxer på 1m i jordens slängtrav – men på något sätt kravlade han sig alltid över utan att rida. Oavsett bra tempo eller inte, eller om man kom ”rätt” på hindret och oavsett vilka förutsättningar man hade så hoppade han glatt och försökte ta sig över hindret felfritt. Han såg ju ut lite som ”hej-kom-och-hjälp-mig” ibland, men otroligt söt häst som vi hade väldigt kul med.

 

Han stod hos och någon månad eller två innan han åkte hem till Lisen igen. Idag har han debuterat 1,30m och placeringar i 1,20m i alla fall.

 

 
 
Han gillade att leka i snöhögar ^^
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback