Och ner som en pannkaka...

Upp som en sol förra helgen och ner som en pannkaka idag.. Vi var på Tullnäs för att starta MsvC:1 och MsvC:2. Sommarvärmen har äntligen (läs: vqrför just idag!?) kommit vilket satte tempen på ca 30grader på tävlingsbanan som var utomhus. Bromsarna var stora som taxar och vi lyckades glömma allt insektsmedel som var kvar i tävlingsskåpet sen förra helgen. Great. Ulmus älskar inte direkt bromsar.. Sedan var framridningen i ett 20x40-ridhus. Bra att komma undan solen. Dåligt att tempen i ridhuset var typ 38grader och ingen blåst/drag/frisk luft what-so-ever... Framridningen blev något i stil med skrittpauser och kravlöst arbete på halvlånga tyglar. Vågade liksom knappt rida med rädslan för att inte skulle orka ta sig framåt på tävlingsbanan.

Väl inne på banan kändes det som att jag lika gärna hade kunnat skippat framridningen och gå direkt från släpet in på banan. Han var inte framriden för fem öre.. Energin var det inge fel på. Han hade inga problem att spänna sig för alla hörn och bokstäver. Hela ritten kändes bara uääh. 56%.

Vi strök oss från MsvC:2an som jag skulle startat 19:30 (min första start var kl 15..). Ingen chans att Ulmus ska behöva stå i släpet i 4h med alla bromsar och 30grader varmt. Sen var jag inte direkt sugen att gå in i det där ridhuset igen...

Nu glömmer vi det här, stryker oss från Dyltabruk (den härliga sommarvärmen ska tydligen hålla i sig..) och så blir det tävlingspaus för oss till 2 aug. Så nu ska vi ta det lugnt en väcka och sedan börja trimma inför höstens starter ;)


Ulmus säker mot bromsarna i sitt flugtäcke ;)



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback