Onsdag

Igår tog jag lite sovmorgon innan jag drog till skolan vid lunchtid. Mamma hämtade mig vid 15 så åkte vi till Granngården i Arninge och köpte hästfoder. 

På kvällen hoppade jag Manne gör Eva. Han fick vila i tisdags för att inte vara för trött på hoppträningen vilket resulterade i att jag hade en wannabe racing-ponny á la Portos-style kändes det som typ.. ;P Nej men under framridningen och uppvärmningsövningen så försökte han dra iväg i galopp i varannat hörn och var extrem känslig för att möta andra hästar.. Som tur är bockar han inte iaf ;) 

Piggheten var ändå positivt! Han var väldigt fin under hela lektionen och var väldigt ambitiös, hoppade högt t.ex. även när det bara var en bom på marken. Men igår kändes det verkligen som att han börjar tycka det är roligt att hoppa och suger själv tag i hindren. Det kändes som att han hade mycket energi kvar när vi avslutade och det bådar gott inför nästa vecka då Eva sa att han skulle få vara med på hela hopplektionen för första gången ;)

Hindrena som vi hoppa var för bom-kryss-bom där Manne hoppade bra men att han inte riktigt förstod varför bommen låg där efter krysset men han hamnade på rätt sida varje gång. Sedan var det två räcken med plankor i, en kombination på två galoppsprång med två räcken och en oxer där det hängde en grön duk över frambommen så att den blev som en grön skärm. 

Vi fick bara ett enda stopp och det var på den gröna duken. Det kändes inte så dramatiskt utan tror mest att han ville kolla och att den kom lite tajt ur sväng efter ett annat hinder. På andra försöket hoppade han utan tvekan ;)

Sneak peak på lite av det som Mamma filmade under lektionen ;)




Kommentarer

Kom ihåg






Trackback