Planen med Manne 2016

Manne har nu blivit 4år och det är dags att ta sig ut på tävlingsbanorna lite smått ;) Han har börjat komma igång riktigt bra på hoppträningen och nu hoppar vi hela 4 språng som en sammanhängande liten bana och höjden brukar ligga runt 70cm :) Tanken är att vi ska börja komma ut på lite klubbtävlingar och pay and jumps så att han börjar vänja sig vid tävlingskonceptet. Fokuset kommer ligga på att ge honom en bra upplevelse av att åka runt och jag ser det mer som träning. Första gångerna kommer vi förmodligen inte hoppa hela banan utan kanske bara första 4-5sprången så att han får åka hem med en bra känsla ;) För att sedan i maj börja starta lite lokala 90cm-klasser.

 

Vi ska även tävla lite dressyr och planen är att första dressyrstarten blir i februari. Det är samma sak här att jag inte har så jättehöga krav på honom första starterna utan poängen med det är att han ska få vänja sig vid dressyrstaket och att vi ska försöka fullfölja programmet. Sen får allt med form och korrekta vägar komma efterhand. Planen är att han ska kunna gå LC på 60% innan sommaren och om det går bra kanske starta lite LB i höst.

 

(Dröm)Målet med Manne 2016 är att delta i 4års-championatet i fälttävlan i höst. För att kvala dit ska man antingen ha klarat en 1m-bana felfritt och en LC på 60% eller en placering/godkänd genomförd H90 fälttävlan. Så förhoppningen är att ha klarat 1m och LC i början på sommaren för att hinna starta ett par H90 under sensommaren. Vi ska även till Mattias Gustafsson och kanske även till Mantorp på fälttävlanskurs under våren :D

 

Jag och Manchester under förr årets mål som då var 3års-testet :)
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback