Tävlingsplanering våren 2016

Detta är de tävlingarna som jag hittills har inplanerade under våren. Det kan ju såklart komma att ändras men såhär ser preliminära planen ut:

 

Manchester:

7feb - Sollentuna RK - 50cm – Klubbtävling

21feb – Sollentuna RK – LD - Klubbtävling

3apr – Solna FRK – ??cm – Klubbtävling

ev. 17apr – Solna FRK – LC? – Klubbtävling

23-24apr – Fälttävlanskurs

14maj – Uppsala DS – Program för 4-åriga hästar

29maj – Tyresö RF – LC

12jun – Ridklubben 4 ben - LC

 

Ulmus:

19mar – Avesta RK – LA/MsvC

27mar – Botkyrka RS – LA/MsvC

10apr – F. Österåkers SR – LA/MsvC – Allsvenskan

ev. 16/17apr – Lurbo – LA/MsvC

Första helgen i maj – Årsta Runsten eller Värmdö

22maj – Vallentuna RK – Final Allsvenskan

 

Detta är alltså tävlingarna som jag har spanat in, det kommer säkert komma upp lite klubbtävlingar också. Med Manne så är inget skrivet i sten utan vi tar det lite som det kommer och så måste man läsa av honom om han tycker det är en jättestor och jobbigt grej psykiskt för honom eller om han hanterar det bra. Då kanske man måste anpassa avstånd till tävlingar osv. Det är inte heller säkert han åker ut varannan helg och tränar på att tävla utan det kanske bara blir var tredje helg beroende vad som passar med jobbschemat och så. Det ska även fyllas på med lite hopptävlingar men eftersom det inte är lika hög press på att anmäla till dom och att det finns så pass många i Stockholmsområdet så väntar jag med att kolla på dem tills Manne känns helt redo ;)

 

Med Ulmus ska jag ev. försöka få till ett par till starter under våren. Han är en häst som går som bäst när han får starta ofta då hans tävlingsnerver inte märks av lika mycket utan han blir istället mer avspänd inne på tävlingsbanan ;) Sedan ska vi försöka få till lite programträning med laget och lite andra lagaktiviteter så det kan hända att någon start ersätts med sånt :)

 

Bild från Österåker när vi var där 2013 och red allsvenskan, tredjeplats i förklassen :)
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback