Hästar i Mitt Liv: IMAGINE ONES

Ännu en av Lollos ponnys och hon kallas Imma .Såhär beskrev Lollo henne:


"Irländsk import, 140cm, sto född 2010. Okänd härstamning.
Om Imma skulle beskriva sig själv: "Jag tar själv på mig ledarrollen om ingen annan gör det."

Imma kommer från Imagine Sporthorses på Irland. Där var hon en av stallets yngsta hästar någonsin att delta i Hubertusjakt (medan hennes ryttare dessutom filmade de andra som red..) och hon fick ett föl på Irland. 
Förra sommaren kom hon till Sverige och vi provred henne i Vingåker. Hon beskrevs som en ponny av lugnare typ passande till verksamhet. Hon var grön i ridningen men vi fastnade för hennes exteriör.

När Imma kom till Grana var hon väldigt försiktig. Det gick knappt att klappa henne i boxen för att hon var så spänd av miljöombyten och flytten till Sverige. Jag undrade om det överhuvudtaget skulle fungera att få in Imma i rutinerna på Grana. 
Det tog två veckor och sedan dess har hon varit väldigt snäll och trygg i både ridning och hantering. Seg är hon inte längre i ridningen; numera är hon en riktig duracell-kanin med egen motor. Så fort hon får lång tygel så är det som att trycka på en stopp-knapp; då går hon in i viloläge.

Imma är snabb på att läsa både människor och hästar. Hon läser av vem i hennes omgivning som tar ledarrollen; om ingen gör det så tar hon själv den rollen. Som ponny är Imma vaken, tuff och ambitiös.

Under året som gått så har vi jobbat med att Imma ska komma ikapp i sin utbildning. Imma har med Lollo tävlat lokal hoppning, med Ida har hon startat dressyr samt gått både hoppning och dressyr med Andrea. 
Vi ser fram emot kommande äventyr med denna ponny!"

 

Lollo och Imma
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback