Planen för hästarna i vår

Det känns som att det händer väldigt mycket roligt med hästarna nu närmsta framtiden (håller tummarna varje dag att Ulmus bihåleinflammation inte ska komma tillbaka bara...). Först ut är att jag och Manne ska får rida med på en fälttävlansclinic på söndag! :) Sollentuna RK har kick-off på söndag för sina tävlingsryttare och då avslutas det med att kolla på clinic som Maria Blumenthal håller i. Clinicen inriktar sig på att börja hoppa terräng och jag tror att vi är 5-6st som rider :)
 
Andra saker som händer under våren för Mannes del är träninghelg i Mantorp, förhoppningsvis en träningshelg i Katrineholm och fälttävlansdebut! I tävlingsväg är en klubbdressyr på ridskolan först ut följt utav en pay n' jump. Så det blir ca 3-4st starter på 90cm/100cm innan vi testar 100cm/105cm. Förhoppningsvis blir fälttävlansdebuten i början på maj i H90! Sen ska vi försöka hinna starta någon LB dressyr också så Mannes vår är rätt fullspäckad ;)
 
För Ulmus del är schemat inte alls lika fullspäckat. Till viss del för att han är lite ur form och behöver stärkas väldigt mycket mer i kroppen innan vi är tillbaka där vi var när vi avslutade säsongen på 64% i MsvC i dec 2015. Men det beror också på att jag själv är lite avvaktande eftersom hela bihåleinflammations-grejjen inte egentligen är avslutad. Den gick över lite av sig själv men jag har ju ingen aning om den kommer tillbaka imorgon. Så med Ulmus tar jag det lite dag för dag. Planen för honom är iaf att träna på så mycket vi hinner och kan för Evelina och sedan är första tävlingen planerad i mitten på mars. Vi kommer at backa och starta några LB/LA tills Ulmus känner sig lite hemma igen på dressyrbanorna innan vi går tillbaka till att rida MsvC förhoppningsvis kan det bli en MsvB-debut som sista start för året eller under vt 2018.
 
Det hade varit jättekul att starta Ulmus i nya riksserien som går i MsvC men i dagsläget är vi inte där och har ingen chans att kvala in på en av de två platserna som Stockholm har till finalen så vi får se om vi satsar på den nästa år eller försöker ta oss upp på MsvB. Det är skönt ändå att inte behöva stressa med Ulmus. Han må vara 17år gammal nu men är oerhört fräsch i kroppen och har förhoppningsvis många år kvar på tävlingsbanorna <3
 
Mina små guldklimpar <3 Tänk vilka fina hästar man har ändå!
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback